Fenerbahce mästare för femte året i rad!

Jag vet att detta är en fotbollssida men det går inte att låta bli och hylla Fenerbahces basket damer som har blivit turkiska mästare för femte året i rad. Men det slutar inte där, Fenerbahce har under de senaste åren haft mycket stora framgångar i andra sporter med, som t.ex. volleyboll där laget tog sig till en Europa Cup final men förlorade knappt mot ett lag från Italien. I båda dessa sporterna har klubben valt att satsa pengar på bl.a. dyra utländska stjärnor som har gett resultat.

Vår stora förhoppningen är att det här ska smitta av sig på fotbollslaget med. För att Fenerbahce som fotbollsklubb ska lyckas med att att nå långt i Champions League eller Europa League så måste man satsa mycket pengar på att värva duktiga stjärnspelare från utlandet som levererar direkt och helst under en längre period. Det är med dessa spelartyper som Fenerbahce har lyckats så bra i övriga sporter.

Fotbollssäsongen går mot ett slut för oss turkar som inte har något landslag att följa under sommarens VM. Men innan dess ska Fenerbahce skriva ytterligare en historia, första klubb som blir mästare för 18:e gången i Turkiet sedan Süper Lig startade. Och efter det väntar ett spännande Champions League äventyr. Men för att äventyret inte ska ta slut alltför snabbt så krävs det supervärvningar!