Guus Hiddink kritiserar UEFA!

Turkiets blivande förbundskapten deltog under fredagskvällen i en presskonferens där han bland annat kritiserade UEFA’s beslut om att utse Frankrike som värd för EM 2016. Dessutom pratade han om turnén, turkisk fotboll och mycket mer. Högerbacken Sabri deltog även i presskonferensen. En besvikelse

Så tycker Guus Hiddink angående beslutet om att lägga EM 2016 i Frankrike.

UEFA säger att de vill utveckla fotbollen i Europa genom att lägga deras mästerskap i länder som ännu inte varit värd för något mästerskap men ändå väljer man att lägga EM 2016 i Frankrike som redan har varit värd för två EM samt VM. Deras beslut går emot deras egna strategi”. sade han.

Och fortsatte…

Den turkiska regeringen hade tänkt och satsa över 900 miljoner Euro för det här projektet vilket hade varit till stor fördel för oss men trots det väljer de att utse Frankrike som värd. Detta är en väldigt stor besvikelse för Turkiet”.

Sedan pratade han om landslagets turné…

Det här träningslägret har varit väldigt nyttig för landslaget. Trots att jag inte tar över landslaget förrän senare i år har det varit roligt att följa spelarna från läktaren. Det har gett mig en annan bild av spelarna. De har varit proffsiga och tagit den här turnén på allvar. Alla är fokuserade över att göra bra ifrån sig”.

Om framtiden…

Fotbollsförbundets president Mahmut Özgener har sagt åt mig att skapa ett underhållande spel. Fotboll är väldigt populärt i Turkiet och spelarna besitter en hel del talang men spelarna måste också lära sig mer om organisation. Vi måste träna ännu hårdare för att kunna ta kontroll av tempot och samtidigt dominera i matcherna. Detta är väldigt viktigt i internationell fotboll.

Och fortsatte…

Jag vill skapa ett eget system med det turkiska landslaget. Men trots att det har varit en relativ kort tid i USA så har jag ändå haft tiden att lära ut det nya systemet till spelarna.

Med på presskonferensen var också Galatasarays högerback Sabri Sarioglu som pratade om att atmosfären i truppen är väldigt bra där alla är seriösa och ser verkligen fram emot att få jobba under Guus Hiddink.

IN GUUS WE TRUST