Inför finalen i turkiska cupen: Tid- och biljett information

Finalen i turkiska cupen mellan Fenerbahce och Trabzonspor på onsdag den 5:e Maj kommer att starta på den något udda tiden 14.45 (15.45 lokal tid). Jag vet inte exakt hur arbetstiderna för de i Turkiet ser ut men antar att den är detsamma som i övriga Europa, dvs att man slutar någon gång vid 15.00/16.00.

Varför då förbundet väljer att lägga matchen på den tiden är en stor gåta som jag tror ingen kan svara på, inte ens de själva. Även om det nu säkerligen kommer att finnas tusentals åskådare på plats så hade det nog funnits fler på plats om matchen hade spelats på vanlig kvällstid. På så sätt är det också lättare för fans från övriga landet att planera sina resor till staden Sanliurfa där matchen skalls spelas på GAP Arena.

Dessutom stör detta även de miljontals fans runt om i världen som hade velat följa matchen på TV då man under tidpunkten antagligen är i skolan eller på jobbet. Finns ingenting annat att säga än återigen en stor tabbe av det turkiska fotbollsförbundet.

***

I vilket fall som helst så har det ändå sålts redan 6 000 biljetter till matchen på onsdag. Detta gjordes under en fyra timmars tid så det ser ut att bli en hel del folk på plats trots den udda tiden.