Inför U17 EM i Lichteinstein – Turkiet i grupp B

Europas åtta bästa U17 landslag är i  Lichtenstein för att göra upp om vilka som kommer bli U17- EM mästare.  Turneringen går igång den 18maj och finalen kommer spelas den 30maj. I Turkiets grupp finner vi England, Tjeckien samt rivalen Grekland. Kommer bli 3 tuffa matcher där England och Turkiet står för favoritstämpeln.

Kommer man etta i sin grupp så möter man tvåan i den andra gruppen i en semifinal. Trean och fyran elimineras!

U17 EM hade sin premiär 2001, där Schweiz blev första land att vinna turneringen. 2004/2005 vann Turkiet hela turneringen med stjärnor som Nuri Sahin i laget. Kan även tilläggas att Nuri Sahin blev turneringens bästa spelare.

Spelprogrammet:

18maj 20.30 Grekland – Turkiet

21maj 17:00 Turkiet – Tjeckien

24 maj 20:00 Turkiet – England

Turkiets trupp:

Artun AKÇAKIN, Çağrı TEKİN, Onur YAVUZ (Gençlerbirliği), Erhan KARTAL, Recep NİYAZ (Denizlispor), Beykan ŞİMŞEK, Mehmet TOPÇU (Fenerbahçe), Bilal GÜLDEN (Ankaraspor A.Ş.), Muhammed Alperen UYSAL (Galatasaray A.Ş.), Metin AYDIN (MKE Ankaragücü), Okay YOKUŞLU, Süleyman ÖZDAMAR (Altay), İlker SAYAN (Dardanelspor A.Ş.), Oğuzhan AZĞAR (Samsunspor), Taşkın ÇALIŞ (B.Mönchengladbach), Okan DERİCİ, Aykut ÖZER (Eintracht Frankfurt), Servan TAŞTAN (FC Metz), Rıdvan ARMUT (Rot Weiss Essen), Kani ÖZDİL (Wolfsburg).

Vem blir Turkiets stjärna?
Grupp A

Frankrike

Spanien

Portugal

Schweiz

Grupp B

Turkiet

England

Tjeckien

Grekland