Inför U21-EM kval: Två bortamatcher väntar

Turkiet som just nu ligger tvåa i gruppen bakom Schweiz ska spela två bortamatcher i kvalet till EM i Danmark 2011 under de kommande veckorna. Den första är mot Estland den 21: Maj och den andra är mot Schweiz den 25:e Maj. Med fyra matcher kvar ligger Turkiet just nu 6 poäng efter Schweiz och två segrar är ett måste om man ska ha någon chans att hota om förstaplatsen. Men även om det skulle bli två segrar så är chansen ändå rätt så liten att komma etta då resultatet har varit för svagt i tidigare matcher. Schweiz som har tre matcher kvar ska ju också tappa väldigt många poäng vilket jag inte tror händer. Skulle man dock missa förstaplatsen finns chansen fortfarande kvar att nå EM som andralag i gruppen.

Förbundskaptenen Rasit Cetiner har tagit ut följande spelare till matcherna mot Estland och Schweiz

Özgür Çek (Ankaragücü), Orhan Gülle (Beşiktaş), Cenk Gönen (Denizlispor), Volkan Babacan (Fenerbahçe), Emre Çolak, Serkan Kurtuluş (Galatasaray), Murat Ceylan (Gaziantepspor), Aykut Demir, Mahmut Boz, Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Tevfik Köse (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Barış Başdaş (Kasımpaşa), Hasan Ali Kaldırım, Ömer Hasan Şişmanoğlu (Kayserispor), Hüseyin Tok (Manisaspor), Burak Kaplan (Bayer Leverkusen), Serkan Şahin (Basel), Deniz Yılmaz (Bayern München), Jem Paul Karacan (Reading), Tolgay Ali Arslan (Hamburg)

Lägg märke till att truppen innehåller flera talangfulla spelare från utlandet som förhoppningsvis fortsätter att utvecklas till duktiga spelare så att de en dag i framtiden kan dra på sig den turkiska A-landslagströjan. En spelare som inte är med i truppen är mittbacken Ömer Toprak från Freiburg som tidigare under säsongen uttryckt en önskan om att spela för Turkiets landslag. Betyder det här att den 20-åriga mittbacken får följa med på turnén till USA? Dem assisterande förbundskaptenen Oguz Cetin har tidigare under säsongen varit på plats i Tyskland för att följa honom.