Inför USA – Turkiet: Sista matchen på turnén

Det turkiska landslaget avslutar turnén i USA med att möta värdnationen på jättearenan Lincoln Financial Field, även kallad ”The Linc” med en publikkapacitet på närmare 70 000. Arenan ligger i Philadelphia och används i normala fall till antingen amerikansk fotboll eller baseboll men under morgondagen kommer det alltså att spelas fotboll på arenan.

Första gången det spelades en fotbollsmatch på arenan var 2003 då över 69 000 åskådare såg Manchester United slå Barcelona med 3-1. United kommer att återvända till arenan senare i sommar när laget laddar upp i USA inför den nya säsongen med match Philadelphia Union.

Matchstart är 21.oo turkisk tid (20.00 svensk tid) vilket betyder att matchen spelas mitt på dagen i USA allt för den turkiska befolkningens skull. Vi har tidigare sett i de andra matcher att den här tidiga matchtiden kan ställa till problem med det varma vädret.

Turkiet har tidigare under turnén besegrade både Tjeckien med 2-1 och Nordirland med 2-0. Förhoppningsvis kan laget avsluta med en seger också.

Domaren heter Silviu Petrescu och kommer från Kanada.

Matchen blir även en sista uppladdning på hemmaplan för USA som reser till Sydafrika där VM väntar runt hörnet.

***

Eftersom Guus Hiddink använder sig av en 4-2-3-1 uppställningen hoppas jag att vi får se följande elva

Sinan Bolat

Hamit Altintop – Servet Cetin – Ibrahim Toraman – Caglar Birinci

Mehmet Topal – Emre Belözoglu

Volkan Sen – Arda Turan – Ozan Ipek

Semih Sentürk

Hur laget kommer att se ut är svårt att säga men en sak som är säkert är att vi kommer att få se massor med byten.

***

USA kommer till spel med följande trup

Målvakter: Brad Guzan, Marcus Hahnemann, Tim Howard.

Försvarare: Carlos Bocanegra, Jonathan Bornstein, Steve Cherundolo, Jay DeMerit, Clarence Goodson, Oguchi Onyewu, Jonathan Spector.

Mittfältare: DaMarcus Beasley, Michael Bradley, Ricardo Clark, Clint Dempsey, Landon Donovan, Maurice Edu, Benny Feilhaber, Stuart Holden, José Torres.

Anfallare: Jozy Altidore, Edson Buddle, Robbie Findley, Herculez Gomez.

***

Turkiet har aldrig förlorat mot USA och vi hoppas att den statistiken håller i sig under morgondagen. Dock har länderna bara mötts en gång. Turkiet har vunnit den ena matchen medan den andra har slutat oavgjort. Det första mötet skedde 1991 och det andra 2003 och 2010 är det alltså dags för den tredje matchen.