Ingen Harbuzi i landslaget

För två dagar sedan tog förbundskaptenen Erik Hamren ut den svenska landslagstruppen till träningsmatcherna mot Bosnien och Vitryssland i slutet av den här månaden samt i början av nästa. En fin chans att testa nya spelare inför höstens EM-kval då Sverige som bekant inte tog sig till sommarens VM-slutspel. Och visst finns det ett par nya spelare med i truppen men ingen Labinot Harbuzi.

Harbuzi som flyttade till Turkiet och Genclerbirligi inför den gångna säsongen har haft ett väldigt bra första år i landet förutom den skada han drog på sig mot slutet av säsongen som höll honom borta under en viss tid. Han har fått flitigt med speltid av den tyske tränaren Thomas Doll som verkligen gillar sin svenska stjärna. Dessutom har klubbens president flera gånger uttryckt sin  glädje över att ha en spelare som honom i laget och att laget ska byggas kring honom. Totalt har det blivit fyra mål och åtta assist på 20-tal matcher för Harbuzi och nu senast i helgen passade han också på att sänka Galatasaray i den sista matchen.

Galatasaray som tidigare under säsongen nämnts om nästa klubbadress för Harbuzi sägs vilja köpa honom men enligt Harbuzis agent så vägrar presidenten sälja honom. Men med dagens fotboll vet man aldrig vad som händer så det är bara att avvakta och se.

Så nu är frågan. Hur kan en fotbollsspelare som har haft en väldigt lyckad säsong i en turkisk mittenklubb med högre ambitioner än så som även lockar till sig blickar både från en storklubb som Galatasaray samt från övriga Europa inte få en plats i en landslagstrupp som är ett perfekt tillfälle att testa nya spelare?

Jag vet inte om Erik Hamren, Marcus Allbäck eller någon annan som står landslaget nära har varit nere i Turkiet för att se Harbuzis på plats men när spelare från Allsvenskan och spelare som inte alls har haft det lätt i sina proffsklubbar den senaste tiden finns med i truppen så börjar man undra. Att Harbuzi inte får en plats i landslaget är katastrofalt.