Joao Alves

Ett dåligt lån

Joao Alves eller Jo som är hans artistnamn lånades in av Galatasaray inför andra delen av säsongen för att lösa målproblemet som uppstått i Galatasaray på grund av skadan som Baros ådrog sig. En billig lösning på ett stort problem, som tyvärr inte slog väl ut. Det var en chansning att låna in Jo, men på grund av spelarens dåliga karaktär så blev han ingen hit i Turkiet och Galatasaray.

På 13 matcher för Galatasaray gjorde han 3 mål och i slutet av säsongen fick han knappt spela då Rijkaard inte hade något förtroende för honom. Men var inte detta lite väntat egentligen?

Jo som gjorde sig ett namn i ryska ligan värvades inför säsongen 2008/2009 till Manchester City för 18 miljoner pund, en riktigt hög siffra som CSKA Moskva säkerligen var nöjda över att kassa in. Han lyckades inte alls i City som hårdsatsade och lyckades bara på 9 matcher göra 1 mål innan han blev utlånad till Everton där han på 27 matcher gjorde 5 mål.Vi ser att han har en klart neråt gående formkurva och med detta i åtanke plus att han olovligt åkt till sitt hemland Brasilien gjorde honom inte populär i England och dömt av hans ageranden så påminner hans karaktär om våran gamla brasse Lincoln som verkligen inte hade någon disciplin av något slag. Samma sak gäller Jo och det fick vi bevittna i Istanbul också då han ofta hamnade på nöjesmagasinets hemsidor på grund av bilderna från allt festande i Istanbul.

Jo var en dålig inlåning och tack och lov var han bara en inlåning. Han kommer inte att köpas loss från City och det är väldigt… väldigt positivt.