Kaoset på Sükrü Saracoglu #2

Samtidigt som det firas i Bursa och runt om i Turkiet i städerna Istanbul, Ankara och Izmir, kommer rapporter in från Istanbul om hur kaoset fortsätter. Som vi rapporterat skedde det en annonseringsskandal i slutet av matchen som ledde till att supportrarna på matchen trodde att man var mästare, men så var inte fallet och istället utbröt det kaos på arenan. Stolar har satts i brand och utanför arenan har polisen börjat använda tårgas mot supportrarna som vandaliserar och kastar sten mot polis och civila som var ute på gatorna i Kadiköy.

Marathon.com skriver att branden fortfarande, 1 timme efter matchslut, fortsätter på Sükrü Saracoglu och vi blir nu oroliga att skadorna kommer bli större än befarat. Dock har 2 brandbilar kommit till plats och dessa arbetar för att släcka elden som spridit sig ordentligt dels på grund av konfetti, pappersark och flaggor, men man misstänker att folk som smugit in sprit har använt dessa likt molotovs.

*** Uppdatering***

Inget lag har ännu kunnat lämna arenan på grund av oron utanför och det är oklart hur länge lagen blir kvar.

*** Uppdatering***

Nu har vi fått tag på bilder från arenan och kaoset.

Vi rapporterar så fort nyheter når oss…

Tidigare Uppdateringar:

22:00 – 16/5

Det uppges nu att skadorna är enorma efter avblåsningen, det har ännu inte kommit ut bilder som vi hade hoppats på, men här är en bild från Milliyet där man ser att stolarna brinner för fullt. Frågan är om någon har hällt ut sin medtagna sprit och tuttat på?

22:01 – 16/5

Antu.com har på sin startisda, länk, skrivit SKANDAL med stora bokstäver och visar sitt kraftiga missnöje på den falska annonseringen. Samtidigt är man på forumet inte barmhärtiga i sina kommentarer just nu…