Kewell lämnar GS…

Galatasarays ordförande Adnan Polat svarade till en supporter på frågan om Harry Kewell blir kvar i GS med att säga att Harry Kewell verkligen är en man utan dess like, men tyvärr är hans hälsa ett frågetecken. Detta uttalande tyder på att Harry Kewell vars kontrakt går ut med Galatasaray efter denna säsong lämnar Galatasaray. Detta är väldigt tråkigt för oss supportrar som verkligen gillar Kewell, men så kan det vara ibland.

Han kostar pengar och med tanke på att han inte har spelat på ett halvår så är det förståeligt att man kan ifrågasätta hans framtid i klubben, speciellt med tanke på hans ålder och hans skadebekymmer.

Ser man då tillbaka på vad han gjort i Turkiet och Galatasaray under sina två år så är det inget dåligt facit. Han var ifrågasatt och kom till Galatasaray för en billig peng helt oväntat. Totalt blev det 53 matcher och 23 mål för mittfältaren och helt klart kan man säga att Trollkarlen från Oz har presterat under sin tid i klubben. Harry var kraftigt ifrågasatt när han kom till Turkiet på grund av sin tid i dels Leeds som vars supportrar hatar Galatasaray, men framförallt för att han varit så skadedrabbad. Tack och lov höll han i ett och ett halvt år och vi supportrar hade privilegiet att få se en Kewell av högsta klass.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=u7wrwT9TA_U]

Han blev alltså till en början kvitt sina skadebekymmer och han berättade flera gånger i intervjuer att han var lycklig i Istanbul och Galatasaray och att han var på åter nytt född efter sin tunga tid i Liverpool och det kan man inte annat än hålla med om. Han har presterat och det är tack vare det som han finns i våra hjärtan. Att nu våra vägar går skilda åt är tråkigt, men jag kommer alltid att se upp till Harry. Han är ett fullblodsproffs rakt igenom kroppen och han har visat hjärta och finess i Turkiet.

Det är tråkigt att han lämnar oss så här, jag hade hellre sett han lämna oss efter att ha blivit hyllad som mästare, men så blev inte fallet.

Förhoppningsvis kan klubben och Harry komma överens på något sätt, men det ser mörkt ut…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=g_IVFRzu_PY]