Läget i Genclerbirligi

Genclerbirligi är som sagt väldigt missnöjda med den gångna säsongen och har av den anledningen varit väldigt aktiva på transfermarknaden.

Klubben har redan värvat Debatik Curri, Michael Stewart, ”Billy” Mehmet, Mehmet Akgün, Oktay Delibaltra och Haluk Ulasoglu. Dessutom är både Ermin Zec och Cem Atan på väg in. För att inte glömma bort att Mile Jedinak återvänder på lån från Antalyaspor. Totalt har klubben satsa 6 miljoner euro på nyförvärv inför den kommande säsongen.

Men vilka spelare är på väg bort från klubben?

Bilal Çubukçu sägs vara en av flera som är på väg bort. Burhan Eser har redan skrivit på för ett treårskontrakt med Eskisehirspor. Dessutom vill klubben göra sig av med Patiyo Tambwe, Bruce Djite, Carlos Floresta Kahe, Sandro Mendonça medan Tozo sägs ha kommit överens med Gaziantepspor. Men det slutar inte där…

Yasir Elmaci och Kerem Seras kommer också att försvinna från klubben. Både Kahe och Sandro kommer att fortsätta sin karriär hemma i Brasilien. Lägg därtill Jurica Vranješ återvänder till Werder Bremen efter att ha hämtats in på lån under Januari.

Tidigare under säsongen har man kunnat läsa om interna problem i klubben mellan tränaren Thomas Doll och lagkaptenen Ilhan Eker men det är något som nu avfärdas från klubbens president İlhan Cavcav som säger att det inte längre finnas några problem utan både Doll och Ilhan kommer att fortsätta som vanligt.

Han sa även ett par meningar om Fenerbahces gulddrömmar som försvann: ”Bollen ville inte in, det var en situation som ingen vill hamna i. Bursaspors seger öppnar upp vägen för resten av oss anadolu klubbar.”