Medical Park tar över

Presskonferensen

Sjukhuskedjan Medical Park tar över allt som har med sjukvård att göra i Galatasaray och kanske är detta början på en tid utan felskötta skador och lång skadefrånvaro för fotbollsspelarna. Tidigare har Acibadem varit ansvariga för detta, men detta har ifrågasatts kraftigt av supportrar av klubben, dels för att man skött skador så otroligt dåligt och felbehandlat spelare samt att Acibadem valt att sponsra konkurrenten Fenerbahce.

Därför har klubben tagit beslutet att övergå till en ny sjukhuskedja och det innebär att Medical Park tar över allt som har med hälsa och vård att göra gällande dels fotbollslaget, men samtidigt alla andra sportgrenar. För damlaget i basket och i volleyboll kommer man gå in som huvudsponsorer vilket innebär att lagen kommer att heta ”Galatasaray Medical Park” och få ordentligt klirr i kassan. Man kommer nämligen få 4 miljoner euro per år i 4 år, vilket totalt är 16 miljoner euro vilket är en hel del inom dessa grenar. Helt klart ett uppsving för båda sportgrenarna som jag faktiskt inte bryr mig så mycket om, men alla som bryr sig om dessa grenar lär tycka att det är bra och jag tycker det är bra på så sätt att klubbens fotbollslag inte behöver finansiera dessa sportgrenar och lägga pengar på dom, när man kan lägga pengarna på bättre fotbollsspelare och bättre träningsmöjligheter för fotbollslaget.

Supportrarna kommer även att få del av ett nytt projekt som Medical Park har och antagligen kommer GSBonus kortet innebära någon typ av rabatt på vård hos Medical Park. I Turkiet kostar vård väldigt mycket pengar och därför får man se det som ett plus att vanliga människor kan ta del av Medical Park´s kunskap och faciliteter för en billigare peng. Dock är detta projekt inte officiellt utan kommer att presenteras nästa säsong.

Man kan helt klart säga att Yigit Sardan som är vice ordförande gör ett utmärkt jobb och fortsätter att exponera Galatasaray på ett bra sätt. Efter GSTV, GSBonus, GSBilyoner, GSMobile etc etc kan man ju bara ställa sig upp och applådera Sardan för hans affärssinne som verkligen för fram klubben!