När får vi se en stor värvning till fotbollen med?

Fenerbahce har gjort det igen, värvat utländska stjärnor till andra sporter inom organisationen. Under veckan blev det klart med både herr volleybollspelaren, kubanen Leonel Marshall samt Ivana Matovic som är en dam basketspelare. Så min fråga är nu, kommer vi att få se liknande värvningar till fotbollsklubben med?


Att Fenerbahce har satsat mycket pengar  på nyförvärv även till fotbollen kan vi alla vara överens om. Inför den gångna säsongen hämtades bland annat Fabio Bilica, Mehmet Topuz, Andre Santos, Cristian Baroni och Özer Hurmaci för att nämna några för att inte glömma bort 12 miljoner Euro värvningen för något år sedan, den stora floppen Daniel Güiza.

Men trots värvningarna av dessa spelarna så har klubben fortfarande inte vunnit ligan på tre år. TRE ÅR! Det känns som en evighet för fansen som vill ingenting annat än att fotbollslaget återigen är BÄST i landet!

Okej, ni har satsat stora summor på fotbollen med men resultatet har uteblivit. Okej, jag köper den senaste guldstriden handlade mest oflyt MEN varför avgjorde man då inte ligan vid tidigare skede?

Vad jag vill ha sagt är att även om man har satsat stora summor på fotbollen med så har det inte blivit några ligatitlar och då kanske det är dags att göra ytterligare satsningar? Ännu större satsningar? Satsningar som det kanske finns mer tanke bakom än att lägga ut en massa pengar på en ”one season wonder” spelare som Daniel Güiza? Jag erkänner att jag blev glad över Güiza värvningen för man trodde ju att han ska vara något mer än en ”one season wonder” men det visade sig vara helt fel.

Tidigare under veckan kom rapporter om att Adriano är väldigt nära en övergång till Roma. Det är sådana spelare som Fenerbahce borde vara ute efter. Klasspelare som har presterat under flera säsonger i rad. Spelare som kostar. Men det får det göra om man vill bli bäst igen. Det jag undrar också är om klubben har varit i kontakt med Adriano eller ens haft något tanke på att kontakta honom? Eller med någon annan spelare i samma klass som Adriano? Hur arbetar man för att göra den här extra ordinära värvningen till nästa säsong som fansen väntar på? Något man blir glad över. Cristian och Andre Santos i all ära, det är spelare som på sikt kommer att bli värdefulla för klubben men det är inga ”superstars”. Det är inte heller Topuz, Özer, Bilica eller Bekir. Dessa är spelare som är bra för bredden i truppen men inget mer.

Som sagt, miljontals fans världen över läser allt som Silly Season har att erbjuda och väntar tålmodigt på att någon stor spelare ska hämtas in. Om det inte skulle bli så och att Güiza stannar kvar då kan jag lova att dessa miljontals fans världen över kommer att vara MYCKET, MYCKET BESVIKNA att en hel del kommer att förlora hoppet för ledningen.

Så kommer det dock att inte bli för jag är övertygad om att klubben i skrivande stund och en tid framåt arbetar väldigt hårt med att få in någon stor spelare till nästa säsong. Något annat finns inte i mina tankar….