Presskonferensen: Aziz Baba talar ut

Fenerbahces president sa bland annat att man inte skall göra honom till en dålig människa och syftade på anklagelserna om att han hade slagit någon. ”Gör mig inte till en dålig människa, fram till den här dagen vem har jag slagit?” frågade han kritikerna.

Han pratade även om annonsering från Bursamatchen, kaset på Kadiköy, om målvaktens Rüstüs agerande vid målen och om de uttalanden som kommit från Melih Gökcek.

Kära fans och vänner, vi är besvikna och ledsna över att ha hamnat i en situation som vi inte är värda”. Med de orden inledde president Aziz Yildirim onsdagens presskonferens.

Vi har alla hamnat i den här situationen tillsammans, inte bara Aziz Yildirim. Om vi hade satt några av våra alla chanser i söndags så hade det sett annorlunda ut idag. ”Om jag finns med när det går bra så finns jag även med när det går dåligt”, fortsatte han.

Om det finns något fel så tar jag skulden på mig men så fort det händer något så är det alltid jag som ska avgå och frågade om han inte har rätten till att klaga? Har vi någonsin sagt att vi avgår eller att vi slutar till någon?

Sedan sade han ett par meningar om Melih Gökcek som lade i sig angående det sportsliga i landet. Aziz sa bland annat att Melih Gökcek är en politiker och enligt våra lagar så får en politiker inte blanda i sig om det handlar om idrott. ”Vad ger honom rätten att prata om detta?” undrade Yildirim som var allmänt irriterade över att en politiker blandar sig in i sportsliga angelägenheter. ”Antingen får han jobba med politik eller sport”.

Jag lovade att vi skulle bli mästare men tyvärr så missade vi chansen i den sista matchen. Men ingen kan komma senare att vi inte försökte med allt vi kunde”.

Aziz sa även några rader om Rüstü som innan matchen mot Bursaspor önskade sina motståndare lyckat till. Aziz undrade vad en målvakt i Besiktas har med Bursaspor att göra? Och var ordentligt förbannad angående detta då han passade sig för att säga fula saker angående situationen.

Aziz tackade även fansen som han anser har en stor betydelse i om det ska bli framgång eller inte och syftade bland annat hemmamatchen inför tomma läktare mot Kasimpasa då det blev förlust med 1-3. En seger där hade kunnat göra Fener till mästare istället.

Direkt efter matchen i söndags så skrevs det i media om bland annat både Christoph Daum och Aykut Kocaman men ingenting stämmer eftersom vi inte ens har pratat med varandra om situationen i klubben. Vi kommer att tillsammans med ledningen att prata med både Daum och Kocaman för att sakta men säkert komma fram till beslut som passar klubben.

Aziz var också besviken över anklagelserna över att han hade slagit till den som låg bakom annonseringen av Bursaspor matchen i söndags.

Avslutningsvis pratade han om att han inte är på väg någonstans och att han fortfarande har mycket kvar jobb att göra i klubben. Sedan påpekade han att Fenerbahce som klubb har utvecklats enormt de senaste åren och syftade på andra idrotter som t.ex. basket och volleyboll och sa också att fotbollen kommer att göra stora saker i framtiden, att man kommer att värva duktiga fotbollsspelare.

”Türkiye’de tek büyük var. O da Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe Türkiye’de tek büyüktür. Diğerleri de bizi örnek alarak yanımıza gelmeye çalışmalıdır.”

***

Jag hoppas ni har förståelse om det inte är korrekt översatt vid vissa ställen då min turkiska inte är den allra bästa.