Proffskollen: Erdinc,Tasci,Özil&Derdiyoks säsong 2009/2010.

Franska ligan slutade för några veckor sedan och våran landsman Mevlüt Erdinc slutade 3a  i franska skytteligan efter att ha gjort 15mål(i ligan) för sitt PSG(Paris-Saint-Germain), han blev där med lagets bäste målskytt denna säsongen. Förra månaden sägs det att Tottenham, Everton, Werder Bremen och Manchester City hade sina scouter på plats för att kolla på den turkiska stjärnan. Erdinc bjöd då på ett riktigt vackert  mål under den matchen de var där och kollade. PSG vann den franska cupen, där de bland annat borde tacka just Erdinc för det som tog dem hela vägen till finalen. Mevlüts säsong i PSG har varit mycket bra, lägg där på att han också har varit skadad den här säsongen.

Eren Derdiyok slutade på en delad nionde plats i Bundesligas skytteliga med sina 12mål. Han gjorde där med 4assister och tillsammans med Stefan Kiessling (2a i skytteligan med 21 mål) bidrog dem till Bayer Leverkusens viktiga framsteg och till den placeringen dem hamnade på i den tyska ligan 09/10. Mesut Özil hamnade på en delad förstaplats med Zvezdjan Misimovic när det gäller assistligan där båda två gjorde 13 assister. M.Özil gjorde även 9 mål för Werder Bremen och har helt klart varit en av de viktigaste om inte den viktigaste spelaren för Werder denna säsongen. Han blev också utsedd till höstens bäste spelare i Bundesliga 09/10 i vintras. Detta har belönats med att han har nu tagit en plats i Joakim Löws VM-trupp. Serdar Tasci har även han också gjort mycket bra ifrån sig denna säsongen i Stuttgart och har varit viktigast i backlinjen, han har också blett uttagen till  J.Löws VM-trupp.

Vi önskar alla dessa spelarna lycka till i sin karriär och  nu när de ska spela VM (förutom Erdinc som  inte får åka till Sydafrika och spela efter att Turkiska landslaget inte har kunnat gå vidare från kvalgruppen till VM-slutspelet) .