Silly Season – Galatasaray

Säsongen han i år inte ta slut innan Galatasaray började att se om sin trupp, vi har i år sett hur illa det kan gå om man inte har bra reserver och backuper, vilket vi såg när Milan Baros blev tacklad av Emre Belezoglu i den första minuten på Kadiköy. En tackling som inte ens renderade i ett kort eller ens en tillsägelse innebar att Milan Baros bröt ett ben i foten och där med missade han 6 månaders fotboll, vilket blev en period där Galatasaray tappade allt. Trots att han bara spelade hälften så många matcher som Daniel Güiza som Fener köpte för 14 miljoner en gång i tiden, så gjorde dom lika många mål. Vilket tyder på att om Baros som vann skytteligan förra året, hade fått spela säsongen ut, kunde han mycket väl ha kommit före Ariza Makakula i skytteligatabellen och där igenom föra GS framåt. Men tyvärr blev så inte fallet, utan han gick sönder och vi hade ingen backup.

Till nästa säsong har därför Galatasaray redan värvat en av Turkiets mest intressanta talanger, Mehmet Batdal, som länge sågs som Hakan Sükürs arvtagare, men på grund av dåliga vägval har han inte tagit det sista klivet. Nu har 86:an från Izmir chansen att bli något stort och jag hoppas innerligt att han tar den denna gång! Med sin fina fysik 1,95 cm lång och muskulös, har han förutsättningarna att lyckas på högsta nivå, vilket vi självklart hoppas.

Värvningen kostade Galatasaray inget och på köpet fick man en mycket intressant spelare som kan användas som backup på toppen. Dessutom pratas det om att GS kommer att värva Mustafa Pektemek från Genclerbirligi och om det skulle ske kan man bara tacka och bocka Adnan Sezgin för ett bra jobb.

Galatasaray har dessutom helt gratis värvat Serdar Özkan från Besiktas, Serdar som var på uppgång, men som hamnade fel i BJK är tveklöst en bra spelare. Frågan är bara om han kan leverera i Galatasaray eller inte, förutsättningarna finns i Galatasaray, men det gäller att han visar prov på disciplin och hittar sin gamla spelglädje.

Ali Turan - Tuffingen från Kayseri

Som mittback har klubben lyckats med att signera Ali Turan från Kayserispor, en riktig muskelklump som köttar på ordentligt och frågan är om Ali går in i truppen bredvid Neill som mittback eller om Ali tar högerbacksplatsen. Mycket tyder faktiskt på att Hakan Balta kommer att spela mittback den kommande säsongen, då man värvat Caglar. En backlinje med Ali Turan – Lucas Neill – Hakan Balta – Caglar är inte dåligt alls.

Musa Cagiran är en 92:a som man värvat från Altay, en talang som kanske blommar ut eller kanske inte, det får vi se, men det är en mycket spännande värvning. Liksom värvningen av Ahmet Topal, javisst, Mehmet Topals lillebror.

Nu är frågan i Galatasaray vilka spelare som kommer att lämna, det spekuleras i många namn, men klart är att Giovanni inte får förlängt och inte heller Jo och Caner Erkin. Det betyder att 2 stycken utländskaplatser är lediga i truppen och känner jag GS rätt kommer man fylla dessa två platser. Lägg dessutom till att Leo Franco är på väg bort, det innebär 3 nya utländska spelare om GS följer vanan att fylla sin kvot. Men med tanke på att man värvat inhemskt kanske man har valt att denna säsong satsa på Turkiet och inte på utländska legoknektar. Silly Season är lång och pengarna finns i Galatasarayskassa, hur mycket kommer man spendera?

Spelare som ryktas ut:

Baris Özbek, Ayhan Akman, Sabri Sarioglu, Ugur Ucar, Emre Gungör, Servet Cetin, Gökhan Zan, Leo Franco

Spelare som ryktas in:

Murat Ceylan, Mustafa Pektemek, Selcuk Inan, Doni, Kris Boyd