Silly Season: Vederson på väg bort

Vedersons kontrakt går ut till sommaren men enligt uppgifter till olika medier runt om i landet så kommer han inte att erbjudas ett nytt kontrakt och ser ut att hamna i Trabzonspor istället.

Personligen tycker jag att det vore ett bra val för båda parter eftersom Vederson inte är den spelartyp som Fenerbahce skall ha om man vill nå stora framgångar, speciellt i Europa. Dessutom hade han nog passat bra i en klubb som Trabzon där förväntningarna inte är lika stora som i Fenerbahce.

Vederson är en vänsterkantspelare med ett hyfsat skott. Några andra fördelar med honom ser jag faktiskt inte. Visst kan han explodera under vissa matcher med farliga inlägg, skott osv men han är alldeles för ojämn. Vederson kom till Turkiet och Ankaraspor redan under 2004 och har sedan dess även blivit turkiskt medborgare och av den anledningen kan det nog bli lättare för andra klubbar att värva honom.

Om han nu skulle lämna ser jag gärna Caner Erkin som ett nytt tillskott till truppen. Caner som den gångna säsongen har varit utlånad från CSKA Moskva till Galatasaray har tidigare sagt att han är ”Fenerbahceli”.