Turkar, större än Italienare

Idag kan man i svenskmedia läsa om matchen mellan Lazio och Inter som spelades i Serie A. En match mellan två stora klubbar, där hemmalaget, tro det eller ej, hellre ville se sina motståndare vinna än att deras egna krigare vinner. Anledningen till detta är att Lazios största konkurrent, rivalen Roma, är inblandad i toppstiden som står mellan Inter och Roma. När Laziospelarna anföll för att göra mål kunde man höra bu-rop från dom egna supportrarna och Inter spelare kommenterar inramningen som hemmaplanskänsla.

Drar vi en parallell till Turkiet och det som hände för några veckor sedan. Bursaspor som ledde serien tappade serieledningen till Galatasarays största rival, Fenerbahce, tack vare att Galatasaray spelade 0-0 mot Bursaspor inför ett fullsatt Ali Sami Yen som stöttade sitt lag. Vi fick då bevittna årets match i ligan vad gäller spelkvalité och visst var GS supportrarna besvikna på att Fener tog ledningen av ligan, men man buade inte åt sina krigare utan såg hellre att GS ”nollade” Bursa än att ge bort en match, så att Bursa skulle fortsätta vara i ledning.

Tycker detta visar utvecklingen av våran fotboll, Turkiskfotboll går framåt igen och nu får vi hoppas att det fortsätter så här, för det är det vi vill! Se en stark och enad Turkisk Fotboll!