Turkiet besegrade Nordirland med 2-0

Efter en mållös första halvlek där Turkiet var det bättre laget  med mest bollinnehav medan Nordirland lade sig på försvar vann turkarna till slut med 2-0 sedan inhopparen Sercan Yildirim inlett  målskyttet i början av den andra halvleken.

Dessutom hade Kazim-Kazim ett stenhårt skott i ribban. I mitten av andra halvleken gjorde Turkiet ett dubbelbyte där Emre och Arda hoppade in. Så fort dessa två kom in på planen såg man en tydlig förändring till det bättre och 2-0 skulle även komma relativt snabbt sedan Emre hittat in till Semih som behärskat placerade in tvåan bakom en chanslös målvakt i Nordirland.

Även om det var ett lägre tempo i den här matchen än den mot Tjeckien så visade Turkiet återigen ett spel som bådar gott inför framtiden. Man ser klart och tydligt att Guus Hiddink vill använda sig av ett offensivt kantspel där ytterbackarna följer med i anfallet.

Som sagt, det ser verkligen bra ut inför framtiden även om dagens motståndare inte bjöd upp till någon motstånd. Det roligare med de här matcherna i USA är att ALLA spelare verkligen vill visa upp sig från sin bästa sida för att övertyga Guus att man vill ha en plats i landslaget senare till hösten när EM-kvalet drar igång.

Nästa och sista matchen i USA är mot värdlandet som med stor sannolikhet kommer att bli en tuffare motståndare än Nordirland. USA är i mitt inne i sina förberedelser inför sommarens VM-slutspel så spelarna vill säkerligen visa upp sig för sina tränare.