Två spelare säger farväl till landslaget!

Både Emre Asik och Okan Buruk finns med i truppen som reser till USA under nästa vecka. Att dessa veteraner är med i landslaget beror på att de ska avtackas i samband med matchen mot Tjeckien den 22 Maj.

Vad har då dessa veteraner som båda fyller 37 år under året gjort då tidigare i karriären?

Om vi börjar med Emre Asik så inledde han sin karriär i Balikesirspor för att sedan flytta till Fenerbahce. Sedan har det blivit spel i Istanbulspor, Galatasaray två gånger om och Besiktas för Emres del. Dessutom har han varit utlånad till Ankaraspor under en säsong. Dessutom har det blivit 52 landskamper i de olika landslagen. Under alla dessa år har Emre fått vara med och vinna ligan och supercupen med Galatasaray medan han har två tredjeplatser i både EM och VM med landslaget.

Okan Buruk inledde sin karriär i Galatasaray och stannade där i tio år innan han blev proffs i Inter. Efter tiden i Italien flyttade han till Besiktas för att sedan återvända till Galatasaray innan han avslutade karriären i Istanbul B.B. Totalt har han spelat över 50 landskamper för Turkiet. Har blivit turkisk mästare hela sju gånger och var även med i det lag som slog Real Madrid i supercupen 2000. Kanske är det Okans bästa match någonsin då han blev framröstad till matchens bästa spelare. Var dessutom med i det turkiska landslaget som tog brons i VM 2002.

Okan Buruk och Emre Asik har tillsammans spelat över 500 matcher i högsta ligan.