USA-turnén: Inför Turkiet – Tjeckien

Tjeckien står för motståndet i landslagets första match på amerikansk mark under tidig lördagseftermiddag. En match som också blir en avslutning för både Emre Asik och Okan Buruk efter en lång och trogen tjänst.

Turkarna med Guus Hiddink som tränare har nu varit i USA under ett par dagar där man har tränat och laddat upp inför den första matchen mot Tjeckien som spelas på Red Bull Arena som ligger beläget på New Jersey.

Hiddink som alltså är med på turnén trots att han inte tar över landslaget förrän i augusti sade under presskonferensen att han ska försöka skapa både en defensiv- samt offensiv balans i laget.

Hur laget kommer att spela är väldigt svårt att spekulera men att Arda Turan kommer att få en stort ansvar i det offensiva spelet är ingen vild gissning. Dessutom ska det bli kul att se vad Ozan Ipek och Volkan Sen kan hitta på.

Matchen startar 12.30 lokal tid, 19.30 turkisk tid och 18.30 svensk tid och den sänds på NTV / NTV Spor.