Vad händer med Daum?

Det är inte alls säkert att Christoph Daum är kvar som tränare i Fenerbahce till nästa säsong. Men om han nu skulle få lämna klubben efter bara en säsong vore det då ett rätt beslut?

För mig får han gärna stanna kvar om han kan tänka sig att bara sköta den defensiva biten och lämna över offensiven till någon annan. För om det är någon man ska tacka för alla 17 nollor den här säsongen så är det Daum då han är en gudabenådad tränare när det kommer just till den biten men i det offensiva spelet har han mycket kvar att lära. Om han ens kommer att lära sig det då han snart är 60 år och lär inte förändra sin tränarstil så mycket de kommande åren.

Nu vet alla att så inte kommer att bli fallet eftersom jag inte kan tänka mig att Daum vill vara någon slags andretränare som bara tar hand om defensiven.

Men för klubbens bästa så bör man byta tränare till någon annan som vet hur man ändrar om i laget under en match för även det har Daum stora problem med. Jag ska inte klaga allt för mycket på Daum eftersom han trots allt är en bra tränare och har en meritlista som talar för sig själv men som supporter blir jag tokig varje gång när han inte gör någonting under matcherna för att eventuellt ändra utgången. Det finns hur många exempel som helst under säsongen där han gör ABSOLUT INGENTING för att eventuellt påverka spelet.

Bara under de senaste veckorna så har detta hänt i två av lagets viktigaste matcher den här säsongen. Och det två gånger om mot samma motståndare Trabzonspor, först i cupfinalen och nu senast i den sista omgången.

Självklart var det så att laget hade väldigt mycket oflyt under matchen då man missade massor med chanser och hade även flera träffar i målramen men hur hade det gått om han hade bestämt sig för att ändra lite tidigare i matchen?

Kanske rent av redan i paus?

Istället dröjde det till halva andra halvleken när han gjorde ett dubbelbyte och genast blev spelet mycket bättre. Men bara för att i slutet av matchen återigen sätta igång en massa frågor på miljontals fans som tittade på matchen. Daum tar då ut Güiza och slänger in Ünal. En anfallare mot en annan anfallare när laget jagar ligaguld? Ville han inte vinna ligaguld eller hur är det?

Det är de allra sista minuterna av säsongen och då väljer han att ta ut en anfallare och sätter in en anfallare istället för att ta exempelvis ta ut Emre som redan var halvdöd och slänga in ytterligare en anfallare. Eller varför inte en försvarare? För det är väl lättare att skapa fler chanser med två anfallare istället för en? Det är i alla fall värt ett försök.

Men så tänker inte Daum utan han tänker…Ja, det är nog ingen som vet förutom han själv.

Nu vet man inte om detta hade hjälpt till någon framgång eller men som jag har skrivit innan så måste man försöka med andra saker ibland också en att bara ”vara envis och vägra”.

Detta är som sagt bara ett exempel på hur Daum har coachat Fenerbahce under den här säsongen. Jag skulle kunna skriva flera sidor på hur dålig Daums coachande har varit men det räcker med den här sista viktiga så kallade guldmatchen som inte blev något annat än skit. En match som betyder så mycket för oss supportrar som suktar efter guld så väljer Daum att göra som vanligt, det vill säga ingenting.

Och just av den här anledningen så känner jag att det bäste för klubben vore om han lämnade sin post och in kom istället en tränare med offensiv lusta. För jag vinner hellre matcher med 4-2 än 1-0. Men om nu Daum blir kvar till nästa säsong med så MÅSTE klubbledningen agera under sommaren och värva spelare som kan hjälpa Daum att lyckas bättre med sin taktik. Jag eftersöker i första hand två duktiga, tekniska, snabba kantspelare och en målskytt av rang.

Det räcker så. Övriga laget får gärna se ut som den gjorde under gångna säsongen men just på dessa positioner som jag tar upp behöver man förstärkning.