Verkligheten har kommit ikapp Güiza!

Det är många som har höjt på ögonbrynen när Daniel Güiza har blivit uttagen i det spanska landslaget efter sin tid i Turkiet men nu verkar det som om verkligheten har kommit ikapp den spanske ”skyttekungen”. När Vicente del Bosque tidigare under dagen presenterade sin 23-manna trupp till VM så fanns Güizas namn inte med.

Jag hade gärna sett honom i VM då han fortfarande är en Fenerbache spelare men blir inte alls förvånad att han blir borttagen då det finns bättre spelare än honom före i kön. Dessutom har han inte gjort sig förtjänt av att spela i en av världens bästa landslag.

Mycket talar för att Güiza nu återvänder till Spanien efter sina svåra år i Turkiet där målen har uteblivit. Intresse lär finnas från spanska klubbar men den höga prislappen som jag kan tänka mig Fener vill ha honom skrämmer nog många.

Han kostade över 120 miljoner kronor när han kom till klubben som gärna vill ha en del av pengarna tillbaka för en spelare vars kontrakt går ut 2012. Ligger ett lån nära till hands istället? Det ska bli intressant att följa upp det här.