Ankaragücü satsar vidare

Det är ingen snack om saken att Ankaragücü har stora ambitioner om att lyckas riktigt bra. Klubbens rika ägare gjorde redan under förra säsongen klart med flera utländska spelare i form av Geremi, Jerome Rothen, Marek Sapara och Robert Vittek för att nämna några. Dessutom hämtades Roger Lemerre som ny tränare.

Men succén uteblev, laget slutade i nedre halvan av tabellen och Lemerre lämnade tränarposten efter bara några månader. Istället presenterades den assisterande tränaren Ümit Özat som ny huvudtränare och det tog inte lång tid förrän nyförvärven började dyka upp.

Klubben har redan gjort klart med den välmeriterade polska mittbacken Michal Zewlakow som kom ifrån grekiska Olympiakos. Jag är övertygad om att den 34-årige Zewlakow med nästan 100 landskamper för det polska landslaget och med ligatitlar i både Belgien och Grekland blir en nyttig förstärkning.

Dessutom har klubben kommit överens med anfallaren Robert Vittek som var på lån under våren och förhandlingarna med Jerome Rothen fortsätter som också han var på lån under andra halvan av säsongen.

Och för ett par dagar sedan gjorde klubben klart med vänsterbacken Ugur Ucar från Galatasaray och nu rapporteras det att nästa spelare på väg in kan bli Caner Erkin från CSK Moskva men som var utlånad till Galatasaray under förra säsongen.

Självklart ska man aldrig tag något för givet men den här ambitionen som Ankaragücü har och att det innebär att profilstarka spelare lockas över till den turkiska ligan är både väldigt kul och spännande. Kan Bursaspor så kan väl Ankaragücü också?

Det är nog ett motto som de flesta anadolu klubbarna i högsta ligan kommer leva efter de närmaste åren.