Avundsjuka? Eller bara dumhet?

Enligt en artikeln på Ligtv.com.tr så har en person ur Besiktas styrelse vid namn Serdal Adalı sagt följande om Fenerbahces nyförvärv Miroslav Stoch: Att han inte skall jämföras med Ricardo Quaresma samt att ”de” har gjort honom till en världsstjärna. Med ”de” antar jag att han menar Fenerbahce.

Det här måste vara en av dummaste uttalanden någonsin inom turkisk fotboll. Fenerbahce och dess supportrar har all anledning i världen att vara stolta över Stoch värvningen men det betyder inte att man gör honom till en världsstjärna bara för det. Att han kanske blir det någon gång i framtiden låter vi vara osagt men att han här en mycket spännande spelare är det ingenting att tjafsa över.

Att sedan jämföra honom med en spelare som närmar sig 30 år och förmodligen inte kommer att bli den storstjärna som spåddes en gång i tiden gör honom bara ännu dummare. Det är väl klart jag hoppas på att Quaresma skall hamna i Besiktas för det skulle bara höja statusen på ligan men Fener får nog mer nytta av Stoch än vad BJK får av Quaresma med tanke på spelarens problem de senaste åren. Det är mer utav en chansning så att säga.

Och att den ena spelaren förbereder sig för VM medan den andra grämer sig över en missad plats i Portugals VM-trupp är en annan historia…