Ceyhun Eris och Assyriska blev blåsta på straff! Två gånger om!

Det var en Ceyhun Eris på spelhumör vi fick se under gårdagen när han gjorde lite precis som han ville med Örgryte spelarna. Ska man vara kritiskt så var han kanske lite för självisk men det får man ta eftersom hans fotbollskunnande talar för sig själv.

Efter att ha dundrat in kvitteringen i slutet av första halvleken hade Ceyhun stor show mot ÖIS-försvaret i slutet av matchen. Han kom förbi ett par gånger och blev fälld TVÅ!? gånger innanför straffområdet men fick ingenting av domaren. Är beredd att hålla med domaren att han gjorde rätt som fria den första situationen men det är ingen snack om saken att Assyriska skulle haft straffspark i den andra.

Så här tror jag om det hela: Eftersom domaren ansåg att Ceyhun försökte filma till sig en straff vid det första läget så tror jag att han friade den andra enbart för att ”jävlas”.

Kan tyvärr inte se på saken på annat sätt men detta var som sagt en stor domartabbe eftersom ÖIS-försvararen är på Ceyhun (som självklart agerar utefter detta men vem hade inte gjort det?)

Faktum är den att om ÖIS-försvararen inte hade varit där med benet så kanske Ceyhun hade kommit fri mot målvakten.

Det är inte bara dålig domarnivå i VM de finns i Superettan också!

Dessutom tror jag inte att detta är något unikt att domarna vid vissa tillfällen väljer att agera på olika sätt beroende på vad som har skett tidigare under matchen, dvs de går inte efter regelboken.