Dagens "VM-turkar"

Tyvärr fanns det inget ”turkiskt inslag” i gårdagens matcher men det kan man inte säga om dagens matcher där flera spelare och tränare med erfarenhet från turkisk fotboll var aktiva.

I matchen mellan Serbien och Ghana där afrikanerna vann med 1-0 efter ett sent straffmål stod Richard Kingson i mål. En målvakt som har varit i flera turkiska klubbar. Dessutom fick den förre Fenerbahce spelaren Stephian Appiah en hel del speltid när han hoppade in under den andra halvleken.

Och så i kvällens match tog Tyskland ledde av Joachim Löw med en kort tid i Fenerbahce bakom sig emot Australien där flera spelare till vardags hör hemma i den turkiska ligan. Vi kan också nämna att turken Mesut Özil spelade från start för tyskarna och låg bakom det mesta offensivt. Bland annat spelade han fram Cacau till 4-0 målet och var även väldigt nära att göra ett mål själv. Özil drog dessutom på sig ett gult kort. Den andra turken, Serdar Tasci satt på bänken hela matchen.

I Australien kunde inte Harry Kewell spela pga skada men det gjorde hans lagkamrat i Galatasaray, lagkaptenen Lucas Neill som drog på sig ett gult kort. Dessutom fick Genclerbirligi spelaren Mile Jedinak hoppa in en kvart före slutet.

Matchen då? Den slutade 4-0 till Tyskland som imponerar stort.

***

Imorgon fortsätter det ”turkiska inslaget” när Kamerun spelar mot Japan. Ett Kamerun som har Rigobert Song (Trabzonspor), Geremi (Ankaragücü) och Süleymanou Hamidou (Kayserispor) i truppen.