Dagens "VM-turkar"

Kayserispors målvakt Souleymanou Hamidou fick chansen i mål tidigare under dagen när Kamerun föll mot Japan med 0-1. Dessutom fick Ankaragücü spelaren Geremi hoppa in en kvart före slutet. Matchen slutade dock med 1-0 seger för Japan. Rigobert Song fick däremot sitta kvar på bänken hela matchen. I Japan fick den förre Galatasaray-spelaren Junichi Inamoto hoppa in med bara någon minut kvar att spela.

I dagens övriga matcher finns det inte något ”turkiskt inslag”.

***

Men imorgon däremot när Slovakien går in i turneringen finns det flera spelare med erfarenhet från turkisk fotboll. I Slovakiens trupp hittar vi nämligen Robert Vittek (utlånad till Ankaragücü det senaste halvåret), Miroslav Stoch (Fenerbahce), Marek Sapara (Ankaragücü) och Filip Holosko (Besiktas). Det ska bli väldigt intressant att följa det här slovakiska landslaget som jag tycker känns bland de hetaste i VM just nu.