Dagens "VM-turkar"

Giovani dos Santos gjorde bra ifrån sig i Mexiko och hade också ett par lägen att göra mål på. Bland annat hade en ett grymt skott som Sydafrikas målvakt räddade, annars hade det troligtvis blivit mål.

Den förre Fenerbahce tränaren Carlos Alberto Parreira är en av tidernas mest rutinerade tränare och är också den som har varit med i flest VM. Han gick tidigare på dagen in i sitt sjätte VM-slutspel som förbundskapten. Tidigare har han lett Brasilien två gånger, Kuwait, Saudiarabien, Förenade arabemiraten och nu alltså Sydafrika.

I kvällsmatchen mellan Uruguay och Frankrike gjorde lagkaptenen Diego Lugano en grym insats och stod i vägen för både Franck Ribery och Nicolas Anelka. Till sin vana trogen var han även inblandad i flera tuffa situationer och drog även på sig ett gult kort i slutet av matchen när Frankrike fick en relativ billig frispark med sig.