En dröm som förblir en dröm

Jag hade faktiskt tänkt att skriva en artikel om en drömvärvning till Fenerbahce i form av Zlatan Ibrahimovic men det blev aldrig något utav det. Nu har istället Lig TV skrivit en artikel som nästan är hämtad ur mina egna tankar.

Fenerbahce har nu inte vunnit titeln på tre säsonger. Galatasaray har gjort det, Besiktas likaså och nu senast även Bursaspor. Även om klubben var väldigt nära att göra det för ett par veckor sedan så lyckades man tyvärr inte med det utan alla möjliga hinder stod i vägen. Till nästa säsong har klubben på nytt chansen att vinna den åtråvärda titeln och det är väl här mina tankar kommer in i bilden.

Tankar som Lig TV nu har gjort “verklighet” av. För att detta skall kunna ske (att laget återigen vinner titeln) så krävs det nog att Aziz Yildirim gräver djupt i plånboken under sommaren och visar upp de ekonomiska muskler som klubben har byggt upp under hans år i föreningen. Och det är här mannen på bilden längre dyker upp. Att Fenerbahce skall lyckas värva Zlatan Ibrahimovic är självklart mycket, mycket långsökt. Men det är ändå en tanke värt att spendera lite tid på. För vad skulle inte klubben kunna åstadkomma med en sådan spelare i laget?

Sedan Aziz Baba tog över rodret i föreningen så har man värvat spelare som Jay-Jay Okocha, Roberto Carlos, Pierre Van Hooijdonk, Stephan Appiah, Mateja Kezman, Nicolas Anelka och Ariel Ortega för att nämna några. Värvningar som de flesta nog trodde inte var möjlig innan de visade sig vara så.

Nu betyder det här såklart inte att Zlatan Ibrahimovic skulle komma till klubben men tanken finns trots allt där och hur glada hade inte vi fans blivit över den här drömvärvningen?

Avslutningsvis vill jag dela med mig en video när Fenerbahce mötte Inter på bortaplan i Champions League för ett par år sedan där Zlatan gjorde det här “enkla” målet: