Inför Södertäljederbyt: Superturkens sista match?

Det kan bli så att morgondagens match mot Syrianska kan bli den sista i Assyriska tröjan för Ceyhun Eris. Precis som vi har rapporterat tidigare så har han kommit överens med Sivasspor om en flytt tillbaka till Turkiet men när flytten blir av är fortfarande oklart men antar att det är något som båda klubbarna arbetar med för att lösa på bästa möjliga sätt.

Jag var en av många som höjde på ögonbrynen när Ceyhun Eris presenterades som nyförvärv tidigare under året och undrade likt många andra, om det verkligen var sant. Att en spelare av hans kaliber verkligen skulle spela för Assyriska i Superettan?

Det visade sig vara så och när serien väl kom igång så visade Ceyhun upp ett spel som inte hör hemma i Superettan. Att han nu väljer att flytta tillbaka till den högsta ligan i Turkiet är fullt förståeligt.

”Superturken” presenterade sig för den svenska publiken genom att göra det här drömmålet och har sedan dess gjort flera viktiga mål för Assyriska.

Totalt har Ceyhun gjort 5 mål på 8 matcher, 7 från start och ett inhopp. Han har blivit utbytt två gånger och blivit varnad 3 gånger vilket har lett till en matchs avstängning. Han har dessutom stått för en målgivande passning och haft 25 skott mot mål vilket 16 av de har träffat mål.

De flesta Assyriska fansen håller nog med mig när jag säger att han kommer att vara saknad när han väl lämnar klubben.

Det var kul att han valde att spela i Sverige och det tackar vi han för. Och vem vet, kanske så återvänder han någon dag?

För de som är intresserade över att se på matchen kan göra det på TV 4 Sport med start 19:15.

Det kan vara sista gången vi ser Ceyhun Eris på en fotbollsplan i Sverige.