Kaka kunde ha hamnat i Turkiet

De senaste dagarna har det varit mycket snack här på sidan om att Gökhan Inler nobbades av Fenerbahce i början av hans karriär och att det ska ha varit den stora anledningen till att han valde bort Turkiet som landslags senare i framtiden. Självklart är detta tråkigt att höra/läsa men faktum är att man inte vet hur utvecklingen hade gått för honom om han valt att stanna kvar i Turkiet och Fenerbahce.

Men Gökhan Inler är inte den första i raden av spelare som nobbas av en klubb för att sedan utvecklas till en duktig spelare. Ni har alla säkert hört eller läst historien om att Kaka som 17-åringen var på väg till Gaziantepspor men affären stoppades av prislappen.

Vi vet alla också att Kaka efter den här tiden utvecklades till en av världens bästa fotbollsspelare, något som inte alls hade varit säkert om han hade försvunnit till Turkiet.

För er som har missat den här historia, klicka här! Där följande står:

Kaká var 17 år och hade inte debuterat för Sao Paulos a-lag ännu. Men i ungdomslagen, i både klubben och i landslaget, hade han gjort succé, något som gjorde att många europeiska klubbar anmälde sitt intresse för talangen.

Den turkiska ligaklubben Gaziantepspor var så intreserade att de började förhandla med Kakás klubb. Affären gick dock i stöpet eftersom den turkiska klubben backade när Sao Paulo begärde 14 miljoner kronor för sin guldklimp.

Tre år senare gick Kaká i stället till Milan för 8,5 miljoner pund och 2007 vann han bland annat Ballon d’Or.

På andra sidor kan man även läsande följande: Kaká signed a contract with São Paulo at the age of 15 years and led the junior team to victory ’Copa de Juvenil’. He debuted in São Paulo FC in 2001 when the 18-year-old. In the first season, he collected 12 goals in 27 matches and 10 goals in 22 games the following season. At the age of 17 years, when he was still in junior team, Sao Paulo intends to sell Kaká to the team from the Turkish League Division 1, Gaziantepspor. Transaction does not occur, because the manager Gaziantepspor, Nurullah Sağlam, and the team’s board refused to pay $ 1.5m for the 17-year boy. After joining the senior team of São Paulo FC, Kaká appearance attracted European clubs.

Eller: In 2000, Kaka was a promising 18-year-old playing for the reserves at Sao Paolo. But his displays, especially in international youth tournaments, had put him on the map, and the Turkish club lodged a £1.5m bid. Sao Paolo, as cash-strapped as ever, agreed to the deal, but the Turks had second thoughts about spending that much money (on Kaka!) and pulled out. Three years later, AC Milan paid six times as much.