Landslagsnytt: Kaoset ställer in fotbollen!

Det går väl inte att undgå de senaste dagarnas händelser. Nu har det gått så långt att Turkiet har valt att kalla tillbaka U18-landslaget som befann sig i Israel för att spela två matcher. Den första skulle ha spelats igår medan den andra matchen skulle ha spelats på den 2:a juni. Dessutom övervägar Sverige att kalla tillbaka sitt U21-landslag som ska möta Israels dito de närmaste dagarna. Det är synd att det här kaoset ska påverka sport, men det är förståeligt att man väljer att inte gå vidare med det planerade schemat eftersom läget i Israel är just nu osäkert.

Spelare som var med på den här resan är: Gökay IRAVUL, Recep Berk ELİTEZ, Okan ALKAN (Fenerbahçe), Furkan ŞEKER, Sezer ÖZMEN (Beşiktaş A.Ş.), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Tanzer KARGOĞLU (Gaziantepspor), Ferhat KARAKAYA (Manisaspor), Okan SALMAZ (Adanaspor A.Ş.), Caner AKGÜN (Altay), Onur KARAKABAK (Mersin İdman Yurdu), Ömer KAHVECİ (Adana Demirspor), Emrah BAŞSAN (Pendikspor), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Onur CENİK (B.Dortmund),  Nurettin KAYAOĞLU (FC Schalke 04), Ufuk ÖZBEK (FC Schalke 04), Engin BEKDEMİR (Porto), Deniz MEHMET (West Ham United).

***

Dessutom kan vi rapportera att det turkiska A-landslaget nu återvänt till Turkiet. Det var tidigt under gårdagen som spelarna anlände till Istanbul. Närmast väntar semester för de flesta medan andra är i full gång med att hitta nya klubbar. En av de är Hamit Altintop som har ett utgående kontrakt med Bayern München och har sedan tidigare sagt att det inte bli någon förlängning där. En turk ut och en annan in. Så kan fallet bli i Bayern då klubben är ute efter Dortmunds Nuri Sahin. Dessutom är det ständigt proffsrykten kring Arda Turan. Kommer han att bli utlandsproffs den här sommaren? Och vad händer med Kazim-Kazim som återvänder till Fenerbahce efter att ha varit utlånad till Toulouse sedan januari.