Mesut Özil

Mesut Özil är spelaren på alla turkars läppar just nu, tidningarna stoltserar med att han är tyskarnas bästa spelare och majoriteten av Turkarna som håller till på internetforum har accepterat att han liksom många andra Tyskar av Turkisk härkomst valde att spela för dom tyska panzrarna och inte vårt Ay-yildiz. En del valde att en gång i tiden stämpla honom som landsförrädare och terroristanhängare, men faktum är att Mesut Özil liksom oss andra turkar spridda över världen, hamnade i Tyskland på grund av arbete och ingenting annat. Hans föräldrar sökte sig utomlands för att arbeta och hamnade i Tyskland där av den enkla anledningen av att jobben fanns där.

Han föddes i Tyskland 1988, men tappade aldrig sin koppling till Turkiet. Enligt hans släktingar i Zonguldak så besökte han och hans familj Turkiet och Zonguldak så ofta som man hade råd och möjlighet. Hans släktingar där intygar att han är Turkisk av sig och att han inte valde Turkiet på grund av något etniskt eller politiskt skäl, utan på grund av att han inte togs ut till Turkiets ungdomslandslag när han via sin agent sökte. Där av blev det tyskland som öppnade sina armar och tog hand om honom och värnade om honom.

När Turkiet senare ville ha honom valde han att tacka för förfrågan, men svarade med ett Nej Tack, då Turkiet en gång i tiden nobbat honom och ansett att han varit för dålig, medan Tyskland varit trevligt och tagit emot honom. Med andra ord är det förklarligt att han väljer Tyskland och det får man respektera. Han gör bra reklam för oss Turkar där och gör i alla fall mig stolt som en individ med turkisk härkomst som är uppväxt i ett annat land. Han är liksom Yildiray, Hamit, Halil, Nuri, Scholl och Tasci en av oss och jag blir väldigt glad då han spelar så bra i VM, oavsett om han spelar i rödvitt eller inte, så är han Tysken från Turkiet!

Det hela påminner om Gökhan Inler, som i ung ålder sökte sig till Turkiet, men fick den kalla handen av en viss herr Daum som är känd för att plocka fram talanger. Daum nobbade Inler och ansåg att han var för dålig och vi kan nu se Inler idag spela för Schweiz som lagkapten och se honom som kapten för Udinese. Dock är historien om Inler en framtida aritkel.

23 svar på ”Mesut Özil

 • 23/06/2010 kl. 09:03
  Permalänk

  han är inte turk -.- han är kurd från turkiet …..

  • 24/06/2010 kl. 09:33
   Permalänk

   och det baserar du på?

   • 24/06/2010 kl. 09:56
    Permalänk

    skriver han bara för att hetsa, patetiskt.

    • 24/06/2010 kl. 10:14
     Permalänk

     Jo, det är ju så.

     ”Att en spelare med turkisk namn som gör bra ifrån sig under ett stort mästerskap är ingen bra argument för att den spelaren skulle vara kurd och inte turk.”

  • 28/06/2010 kl. 08:06
   Permalänk

   Tror inte att han är kurd, han ser inte alls ut som en kurd. Hans ansiktsdrag är helt klart mer turkiska, dvs lite central asiatiskt influerade. Jag har aldrig sett en kurd med ett sådant utseende. Är 100 på att han är turk!

   • 22/07/2010 kl. 11:13
    Permalänk

    Bara för att hans ansikte ser ut som en turk betyder det inte att han är en 100% turk HAN ÄR KURD FRÅN TURKIET

 • 24/06/2010 kl. 11:10
  Permalänk

  Läser på han officiella hemsida att han lyssnar på TURKISK musik och hans släktingar bor i Zonguldak.. Inte ens i närheten av de kurdiska områden.. Han e ju helt klart turk, till 100%

  • 24/06/2010 kl. 09:50
   Permalänk

   Humor att man på Galatasarayforumet på svenskafans säger att han är från Konya när ni skriver att han är från Zonguldak dels genom er tidigare artikel om honom och nu genom masterfb. Känns som att vissa människor vill vara i ljuset och försöker få alla fotbollsproffs att vara från konya, lol!

 • 25/06/2010 kl. 10:26
  Permalänk

  Jag kan redan nu säga att han inte är från konya. sedef, ditt inlägg passar nog bättre där än här. du kan ju alltid länka hit med. rätt ska vara rätt men det viktigaste ändå är, det spelar ingen roll vilken del i landet man kommer ifrån. vi är alla turkar som är stolta över özil!!!!!

 • 26/06/2010 kl. 11:11
  Permalänk

  vad är det frågan om???
  han är turk!! det sa han själv! och jag tror inte att en kurd eller någon anna skulle gå runt med en tshirt som har turkisk flagga på under sin matchtröja!!!

 • 07/07/2010 kl. 11:24
  Permalänk

  Jag tycker dock att artikeln är lite missvisande… Det finns en lag i Tyskland som gör att man inte får erhålla dubbla medborgarskap där ett av länderna är icke EU efter en viss ålder eller så. Det är just därför många av de turkiska spelarna väljer det tyska landslaget istället för vårt så det är inte nog inte för att han inte blev kallad till våra ungdomslandslag som han inte valde turkiska landslaget.

 • 11/07/2010 kl. 11:51
  Permalänk

  Snälla alla skippa kurd turk snacket. Vi är alla bröder & systrar som ska verka för vårt lands bästa så länge som majoriteten, dvs turkar behandlar minoriteter med respekt. Vi vill inte ha eget land vi vill bara bli behandlade för det vi är dvs KURDER.

  I 300 ÅR MASSAKRERADE SVENSKAR O DANSKAR VARANDRA. NU ÄR DE BRODERSFOLK.

  Även den värsta turkfacisten kan ha sin idologi och tankar så möter han ngn han inte vet att denne e kurd och trivs skitbra med… snälla låt oss utvecklas alla som människor…det måste både turkar och kurder gemensamt jobba för. Det är den enda vägen för oss… jag är kurd och tycker om turkar men inte de som inte respekterar varifrån jag kommer (hakkari) och min kultur.

  mvh

  • 22/07/2010 kl. 11:25
   Permalänk

   äntligen nån som snackar du har hundra procent rätt om allt

 • 23/07/2010 kl. 12:39
  Permalänk

  Han är från Zonguldak, inte i närheten av de kurdiska områden(Ville bara säga det för andra gången något vissa inte fattar). Haft en t-shirt med turkisk flagga på. Hade han inte varit så här bra hade ingen kallat honom för kurd, men vad vet jag vill man övertyga alla i världen ang. Özil? Avundsjuka? Gå läs profilen på hans officiella hemsida vad han gillar o göra osv.

  Nog med detta inte ett ord om det här: ”Turk/Kurd” snacket, bara det som snackas typ när det skrivs om Özil.. Bara vissa.

 • 13/08/2010 kl. 01:55
  Permalänk

  fuck er alla

  • 13/08/2010 kl. 05:01
   Permalänk

   Och det var bra för?

   • 13/08/2010 kl. 05:11
    Permalänk

    Ja man undrar faktiskt 😛

    fan det är ju sjuk stor hyp i Tyskland kring Özil tycker jag.
    Kolla denna:
    http://www.youtube.com/watch?v=w6F10LI-gtw

    Ärligt talat tycker jag inte han är bättre än Arda, tvärtemot Arda så tycker jag Özil är så jäkla divig i sin spelstil och tvärtemot Arda så jobbar han och sliter han inte alls lika mycket som Arda.

    Verkar annars som att han kommer att stanna i Werder och inte lämnar för Real, Barca eller United som det pratas om.

 • 16/08/2010 kl. 06:18
  Permalänk

  Lyssna….han är syrian!

 • 17/08/2010 kl. 03:35
  Permalänk

  han är kurd, han har sjääälv sagt att han är från diyarbakir, och att han ääär en stolt kurd. hans föräldrar stack från turkiet eftersom de var förtryckta som alla andra kurder i i turkiet.

  • 17/08/2010 kl. 04:04
   Permalänk

   Alltså att den här diskussionen ens fortsätter? Han är född i Gelsenkirschen i Tyskland och föräldrarna är från Zonguldak. Han är turk enligt honom själv och det enda som tyder på att han är kurd på internet är ett rykte en intervju som inte finns någonstans.

   Även om han har kurdiskt ursprung, vilket är ovanligt i Zonguldak, så stoltserar han med att vara Turk. Dels genom sin hemsida där han skriver att han är turk dels genom att hela tiden acceptera att han kalls Turken från Tyskland.

   Där av är dessa diskussioner mycket fåniga och att dom ens finns här är helt oförståerligt.

 • 17/08/2010 kl. 04:01
  Permalänk

  Det börjar nog bli dags att rensa kommentarsfältet då mycket av kommentarerna är skit och vissa kommentarer är inte ens värda att nämnas. Börjar vi inte få nog av att alla skall försöka ”konvertera” vissa till Kurd eller icke?
  Sedan finns det folk som bara väntar på att kunna komma in med politik,historia när tillfället ges för att ge en Känga till Turkar eller Kurder.

 • 17/08/2010 kl. 05:49
  Permalänk

  Det här kommentators fältet är härmed stängd. / Turkiskfotboll.com

 • 24/04/2013 kl. 06:26
  Permalänk

  Han är Kurd från Turkiet. Punkt Slut.

Kommentarer är stängda.