Officiellt: Ceyhun Eris återvänder till Turkiet!

Det har varit snack om det ett tag men idag blev det officiellt att Ceyhun Eris återvänder till turkisk fotboll.

Sivasspor gick tidigare under dagen ut med ett meddelande på sin officiella hemsida om att klubben har kommit överens med Ceyhun Eris som därmed återvänder hem till Turkiet efter bara några månader utomlands. Men hur långt det här kontraktet och när den träder kraft står det ingenting om utan klubben bara mer eller mindre bekräftar det som har stått i media de senate dagarna att den nya tränaren Mesut Bakkal har kommit överens med Ceyhun om en flytt till Sivas.

Mannen bakom värvningen.

Vidare står det att Mesut Bakkal ser Ceyhun som en viktig pjäs inför kommande säsong och att han kommer att spela med nr. 10 på ryggen.

Det var nog rätt så många som höjde på ögonbrynen när Assyriska presenterade sin värvning precis innan säsongen drog igång här hemma men allt talar nu för att den enda anledningen till att Ceyhun dök upp här i Sverige var för att hålla kroppen i form i väntan på att transferfönstret i Turkiet skulle öppna och som jag har skrivit tidigare här på sidan så kommer detta inte som någon överraskning då jag hela tiden trott att han förmodligen återvänder till Turkiet innan säsongen i Sverige tar slut.

Men än återstår det ett par detaljer i den här övergången. Eftersom Ceyhun står under kontrakt med Assyriska så måste Sivasspor köpa loss honom om man vill använda honom redan från början av nästa säsong men hur mycket pengar det handlar om låter jag vara osagt.

Troligtvis är det så att Ceyhun gör sin sista match med Assyriska i derbyt mot Syrianska nu på Söndag.

***

Samtidigt kan vi meddela att Sivasspor även gjort klart med den bolivianske anfallaren Ricardo Pedriel Suarez som kommer närmast från Steaua Bukarest men som har varit utlånad till Giresunspor i den turkiska andra divisionen under den gångna säsongen. Där gjorde Suarez som har erfarenhet från det bolivianska landslaget 11 mål på 27 matcher och får nu alltså chansen att visa i Süper Lig.

Det är alltså tänkt att Ceyhun Eris och Ricardo Suarez ska ligga bakom det offensiva spelet i Sivasspor.