Pinsam journalistik #7

Att det var Aftonbladet som avslöjade Assyriskas drömvärvning tidigare i år när klubben värvade den turkiska landslagsmeriterade Ceyhun Eris kan jag hålla med mig om. Men nu har väl tidningen ändå gått över gränsen. Det jag syftar på är en artikel som blev publicerad tidigare under dagen. Ovanför rubriken ”Assyriskas stjärna på väg till turkiskt storlag” finns en bild där det står ”Aftonbladet avslöjar”.

Avslöjar? Den här nyheten har figurerat i turkisk press i ett par dagar nu och inte för att skryta så var turkiskfotboll.com först ut med nyheten (på svenska) om att Ceyhun är på väg tillbaka till Turkiet. Att vi inte når ut till lika många läsare som Aftonbladet är förståeligt men trots det har massor med läsare besökt vår sida just på grund av den här nyheten.

Att dessutom använda sig av rubriken ”Assyriskas stjärna på väg till turkiskt storlag” är också missledande då Sivasspor är långt ifrån ett storlag. Att klubben har placerat sig bra i ligan de senaste åren gör inte de till ett storlag.

Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray ÄR storlag i Turkiet och frågan är om det ens går att räkna in Trabzonspor som ett stort lag? Inte ens de regerande mästarna Bursaspor är ett stort lag.

Men att Ceyhun Eris ska vara på väg till Turkiet och Sivasspor är sant och uppgifterna från Turkiet säger att övergången kan bli klar vilken dag som helst. Precis som vi har rapporterat de senaste dagarna så ser Sivasspor nya tränare Mesut Bakkal, Ceyhun som en viktig kugge i hans framtida bygge.

För att läsa artikeln på Aftonbladet, klicka här!