Sagt om Miroslav Stoch

Det tog inte mer några timmar innan det första nyförvärvet blev klar sedan transferfönstret öppnade för turkiska klubbar.

Fenerbahces vice ordförande Cihan Kamer reste till England under gårdagen för att förhandla om Miroslav Stoch som då tillhörde Chelsea men var utlånad till holländsks Twente under den gångna säsongen. Förhandlingarna gick tydligen bra för det dröjde inte länge innan Fenerbahce presenterade Miroslav Stoch som nyförvärv.

Så här sade Cihan själv om affären: ”Vi är både väldigt glada över att ha kommit överens med Stoch och att han själv ville fortsätta sin karriär i Fenerbahce. Det här visar bara att Fenerbahce som förening har växt så pass mycket ute i Europa att vi kan locka till oss talangfulla spelare som är bara i början av sina karriär.

Med honom i truppen så har vi nu möjligheten att prestera bättre resultat både i Turkiet och i Europa. Hela föreningen är mycket besvikna över den sista matchen i ligan under förra säsongen och vi kommer att göra allt i vår makt att det inte skall hända igen. Värvningen av Stoch är bara början, det finns ett par andra spelare vi är intresserade av och förhandlingarna om dessa är igång. Tidigare har Fenerbahce visat musklar genom att locka till sig spelare som Nicolas Anelka och Roberto Carlos men nu har vi möjligheten att locka till oss också talangfulla men framförallt unga spelare.

***

Även sportdirektören Aykut Kocaman hade ett meningar att säga om värvningen: ”Miroslav Stoch är en spelare vi har följt länge som vi har velat knyta till oss och det lyckades vi med också. Och vi kommer även i fortsättningen att försöka locka till oss unga spelare med snabbhet och teknik som deras främsta egenskaper.