”Scouting”: Burak Kaplan

Next out är: Den turkiske mittfältaren Burak Kaplan!

Burak föddes 1 februari 1990 i Köln, Tyskland. Som sagt spelar Burak Kaplan som mittfältare och i Bayer 04 Leverkusen(klubben han spelar i) bär han nummer 28. Han har spelat i Bayer 04 sedan han var 7 år gammal. Så innan han flyttades upp till A/B-laget spelade han i Bayer 04″youth”(Bayer04’s ungdomslag). Just i ungdomslagen så spelade han som central-mittfältare men i b/a-laget har han spelat som ytttermittfältare.  Burak är bara 168cm lång och väger 64kg, så han är inte direkt den starkaste och längste på planen när han spelare men han har ändå bra skott med båda fötterna och förutom det är han också snabb och teknisk.

Burak representerar för nuvarande Turkiets ümit milli takimi då han idag spelar i U20 landslaget. I U20 landslaget har han hunnit spela en match och tidigare har han fått spela för U17landslaget(3matcher,0mål) o U19-landslaget(Uppgifter saknas om antal matcher/mål).

Dock i Bayer 04 Leverkusen har han redan debuterat i A-laget. Under förra säsongen(09/10) hann han med 4matcher, varav 2från start. På de 4matcherna bled det 2mål och 2assist! Han avlossade 5 skott (4på mål) och spelade enligt soccerway 259 minuter. Ett av hans mål kom i debut(för a-laget) matchen mot Hertha BSC 11e december 2009, matchen slutade 2-2. 2 dagar senare skriver han ett profissionellt kontrakt med Bayer 04. Han erbjöds ett tre-års kontrakt som varar till 2012. Det är inte konstigt att han fick detta kontrakt då tidigare innan a-lags debuten hade han varit en storspelare i deras B-lag. Allt började säsongen 2008/2009 då han fick spela 2matcher(2inhopp) och ett mål. Nästa säsong(09/10) var gasen i botten för Burak då han spelade 26matcher,och han startade varenda en match. Där blev det 8mål, 5 gula kort och ett rött kort(!)

Räkna med att vi får se mer av Burak Kaplan i Bayer 04, då han har imponerat på mig och flera andra Bayer04 fans, säkerligen andra fans också. Men vilket landslag lär han välja,Tyskland eller Turkiet? Blir det samma visa som det blev med Inler eller väljer han turkiska landslaget för gott? Dock har Tyskland hittils inte varit intresserade av honom så vi har väl fördelen.

Transfermarkt.de värderar Burak Kaplan till 360.000 £ / 400.000€