”Scouting”: Cenk Tosun

Next person: Cenk Tosun


Cenk Tosun, född 7 juni 1991 i Wetzlar, Tyskland. Den 19-årige Cenk spelar till vardagen i Eintracht Frankfurt och spelar som anfallare. Ingen info. hittar man av honom för vilken klubb hans spela som barn men hans elitkarriär drog igång säsongen 08/09 då det var spel i E.Frankfurt reservlag som gällde. Den säsongen blev det 2matcher(båda inhopp). Inga mål blev det. Säsongen 09/10 blev det också bara 2matcher(115minuter spelade sammanlagt) varav en av dem kom han in som avbytare. Dock denna säsongen blev det ett mål. Cenk drabbades två gånger med skador som totalt höll honom borta från spel i 1månad. Vad det var för skada stod det inte. Men han blev ändå uppflyttad till a-laget under säsongen 09/10 och anledningen säger lite längre ner. C.Tosun fick sin chans i ligan(Bundesliga) mot vfl Wolfsburg. Nummer 34 Cenk Tosun kom in på planen och fick spela  en kvart för den här gången. Inte ens här( i a-laget) var han tillgänglig till spel under hela säsongen. Då han drog på sig en skada(Patellar tendon problem-? ) och var borta från 22oktober-2009 till 1mars-2010.

Cenk Tosun har valt att representera Tysklands landslag och där har det blett succé och en av anledningarna till att han flyttats upp i Frankfurt a-lag. Under hans första år i det tyska landslaget blev det först spel i U-17 laget, 5matcher:0mål. Sedan sätter det fart i U-18 laget då han är startspelare och på 8matcher blir det 6mål. Efter u-18 är det u-19 och där blir det samma facit(8matcher 6mål) och han representerar än idag Tysklands U-19 landslag.

Han påminner om Miroslav Klose / Lukas Podolski. Därför att han har inte levererat så mycket i Eintracht Frankfurt, då tänker jag mest i reservlaget men i landslaget har han gjort 12mål på 21matcher.