”Scouting”: Emin Yalin

Näste spelare att komma fram i denna artikel är mittfältaren från Frankfurt Emin Yalin.

Emin började spela fotboll som 7-åring i Eintracht Frankfurt. Där var det tufft och Emin flyttade till FSV Frankfurt efter 2 års-spel i E.Frankfurt. I FSV Frankfurt blev det 9år för Emin där han sedan flyttade till Kickers Offen´bach vid 18års åldern. Där gick det undan för honom och säsongen efter väntade FC.Nürnberg där elitkarriären började för Emin. Han stannade där bara i ett år(säsongen:2008/2009) där han bara spelade i reservlaget. 1år var tillräckligt för honom då han hade bevisat att han var något att räkna med. 28matcher varav 15från start och 3mål var övertygande för toppklubben i Bundesliga Schalke 04. När man läser 28matcher=3mål så kan man lätt lista ut att han inte är en anfallare utan Emin spelar som en central mittfältare men kan även spela yttermittfältare. FC Nürnberg kunde inte säga nej till budet de fick från Schalke då de gärna ville ha Emin Yalin och han(Emin) ville så hemskt gärna flytta till Gelsenkirchen-klubben.  Efter att skrivit kontrakt med Schalke04(kontraktet går ut 2011) så sa han följande ord: ”Min dröm har gått i uppfyllelse, när Schalke ringde så fanns det inte mycket att tänka över. Det var bara till o tacka ja”
I en intervju berättar han om hur svårt de första dagarna var i klubben men att de sedan lossnade och han började trivas och ville visa upp sina styrkor för deras tränare Felix Magath som tog över 2009.
Säsongen 2009/2010 blev det bara spel i Schalkes reservlag. Statistiken för säsongen 09/10 lyder: 11matcher, varav 9från start och 2mål. Emin lyckades ta sig in i Schalkes A-trupp och speltid i a-laget lär komma till säsongen 2010/2011.

Emin Yalin representerar idag Turkiets U21-landslag och har bara spelat 1match och det var en gång han blev uttagen och då började han från start. Han har tidigare spelat för U20-landslaget där det blev 6matcher för honom. Hittils har han inte gjort några mål för ”U-landslaget” men det lär komma i framtiden då han sägs blomma ut till säsongen 2010/2011. Förhoppningsvis lär vi knyta till oss denna spelaren till vårt landslag ”helt” så han inte sedan väljer Tyskland, för detta är en kille med en mycket talang i sig. Jag tror han hade redan fått debutera i Bundesliga säsongen 2009/2010 om han inte hade bytt klubb från FC.Nurnberg till Schalke04 då han var en av de bättre spelarna i reservlaget och Nurberg ville inte bli av med honom. Men vi lär i alla fall höra namnet ”Emin Yalin” mer i framtiden.