”Scouting”: Londontalangerna Gökhan Töre och Oğuzhan Özyakup!!

Eftersom jag reser imorgon så passar jag på att skriva om två talanger denna gången.

Gökhan Töre som spelar för Chelsea och Oğuzhan Özyakup som spelar för Arsenal!!

Gökhan Töre, föddes den 20:e januari 1992 i Köln och spelar till vardags i Chelseas reservlag och i Turkiets U21-landslag. Vid tidig ålder började han spela fotboll i SV Adler Dellbrück och flyttade därefter till Bayer 04 Leverkusen som blev en ny klubbadress för honom. Gökhan som inte är speciellt lång (176cm) position som spelare är yttermittfältare.

Han representerade Bayer 04 säsongerna: 2007/08 och 2008/09. Första säsongen så spelade han bara i U-17 laget och där blev det 15 matcher och 4 mål. Säsongen efter blev det både spel i klubbens U-17 samt U-19 lag. I U-17 laget blev det 4 matcher och 1 mål och i U-19 laget hann han bara spela 1 match. Under 2009 lockade han till sig intresse från Chelsea dit han småningom flyttade. Det blev bara spel i reservlaget (6 matcher) för Gökhan i ”Premier League Reservs South League”. Gökhan Töre representerar Turkiets landslag och blev redan vid 17-års åldern uppkallad till U21-landslaget efter att ha imponerat riktigt mycket under U-17 EM sommaren 2008.

Gökhan har kontrakt med Chelsea till 30e juni 2012.

Kolla in Gökhan Töres egna hemsida: http://www.gokhantore.com/

***

Oğuzhan Özyakup, även han är född 1992. Spelar som centralmittfältare och är 1,80 m lång. Han är född i Zandaam, Holland och representerar landets U-17 landslag där det har blivit 22 matcher och 6 mål för honom. Tidigare respresenterade han U16-laget där han även var lagkapten.

Under den gångna säsongen i Arsenal spelade han 12 matcher där det blev 4 mål för U18-laget. Oğuzhan Özyakup är en mycket teknisk spelare med bra spelförståelse som ligger bakom många mål i Arsenal ungdomslag. Innan han försvann till England spelade han för AZ Alkmaar.