"Scouting": Onur Ayik, ett framtidslöfte?

Var spelar Ayik i framtiden?

Vem är Onur Ayik? Ja, det undrade jag också när jag bläddrade  runt på Werder Bremens hemsida.

Onur Ayik, född 28e januari 1990 i Walsrode,Tyskland började spela i en klubb som heter SV Viktoria Rethem när han var bara 5 år gammal. Han spelade i klubben 9 år mellan 1995 till 2004 och sedan väntade Werder Bremen för honom.

Anfallaren som slog sig in i Werders A-lags trupp till säsongen 09/10 fick dock bara spela en match (24 minuter) då han blev inbytt i toppmötet mellan Werder Bremen – Bayer Leverkusen. Den matchen slutade 2-2. Låt oss inte gå allt för mycket i förväg nu i hans karriär i Werder Bremen utan vi börjar från början när han kom till klubben.

Som sagt, han anlände till Werder Bremen som 14 åring år 2004 men elitkarriären började först säsongen 2008/2009. 8 matcher blev det då i b-laget som spelar i 3:e ligan i Tyskland, varav 7 av dessa matcherna var ”inhopp” och det var bara en match som han fick starta och in den blev han utbytt. Den säsongen drog han på sig ett gult kort och gjorde inga mål.

2009/2010 säsongen i B-laget gick mycket bättre. Onur hade kommit igång på allvar och nu efter den gångna säsongen lyder statistiken såhär: 30matcher spelade, varav 28 st. från start, 2 gånger fick han hoppa in och 10 gånger blev han utbytt. Blev det några mål? Jadå,  han satte 11 st i nät! Onur drog på sig även 5 gula kort, så den här säsongen blev ju mycket mer livligare! Ja o sen hann han med en a-lags match också.

Vilket landslag spelar denna talangfulle spelaren för då? Tyskland/Turkiet? Rätt svar: Den sistnämnde! I U-16 landslaget blev det 4 matcher för honom och 0 mål men i U-18 landslaget hittade han rätt då han gjorde tre mål i sina 6 matcher han fick spela. Sedan blev det U-19 landslaget o där blev det 4 mål på 8 matcher. Totalt sätt i har han spelat 18 matcher och gjort 7 mål på landslagsnivå för Turkiet. Och för varje säsong som går så blir han bättre.

Troligtvis lär han fortsätta spela fler matcher för Werder Bremens b-lag men vi lär få se lite av honom i deras a-lag också. Men hur blir det med landslagsval? Turkiet säger jag för denna spelare är mycket intressant och han verkar bara bli bättre och bättre. Väljer han Turkiet för gott kanske vi får se något av honom i EM-Kvalet till 2012 som ska spelas i Polen & Ukraina?