Süper Lig: Senaste nytt

Ankaragücü har gjort klart med försvararen Aydın Toscalı som närmast kommer från Kayserispor. Kontraktet är på två år.

***

Det blev ingen Ricardo Quaresma men jakten på en ny yttermittfältare går vidare.

Besiktas meddelar på sin hemsida att förhandlingar angående Roberto Hilbert är i full gång med dennes klubb Stuttgart. Hilbert spelade 23 matcher och gjorde 2 mål under den gångna säsongen.

***

Antalyaspor har förlängt kontraktet med sin stora stjärna Necati Ates i ytterligare två år meddelar klubbens tränare Mehmet Özdilek.

***

Brassen Mariel Everton Cosmo Da Silva med smeknamnet ”Tozo” som fick mycket speltid i Genclerbirlig den senaste säsongen är ytterligare en spelare i raden som pekats ut som syndabock för den dåliga placeringen i ligan. Nu har ”Tozo” gjort klart med nykomlingen Kardemir Karabükspor. Kontraktet är på två år.

***

Bucaspor fortsätter att värva spelare. Efter värvningarna av Serkan Atak, Musa Aydin och Stjepan Tomas så har även den 24-årige försvararen Atahan Menekse kommit till klubben. Atahan som närmast kommer från Kocaelispor har skrivit på för tre år.

Dessutom rapporteras det att två utländska spelare är på väg till Izmir klubben. Spelarna det handlar om är den 31-årige målvakten Carlos Alberto Fernandes samt den 29-årige anfallaren Victor Mendy. Fernandes som är landslagsmålvakt för Angola spelade den senaste säsongen för Rio Ave i portugisiske ligan medan Mendy spelade för Metz i den franska andra ligan. Spelarna förväntas anlända till Turkiet i början av nästa vecka.

***

Konyaspor är en annan nykomlingen som håller på att rusta inför nästa säsong. Efter att ha gjort sig av med hela 16 spelare så har klubben nu börjat titta efter nyförvärv. Erdal Kilicaslan har skrivit på för tre nya år i klubben medan vänsterbacken Bassim Abbas blir det första utländska nyförvärvet till Konyaspor. Abbas som är kanske Iraks mest kända fotbollsspelare inledde förra säsongen i Diyarbakirspor för att sedan försvinna bort från klubben pga utebliven lön. Nu har han skrivit på för två år med Konyaspor.

***

Dessutom har mästarna Bursaspor gjort klart med sin andra nyförvärv i unge målvakten Harun Tekin som närmast kommer från Güngören Belediyespor.