Vad händer i GS?

Medan konkurrenterna i Besiktas och Fenerbahce är på gång med varsin utländsk stjärnspelare är det (nästan) knäpptyst om Galatasaray.

Efter att ha värvat flera turkiska spelare så kunde man tro att det är ny transfer politik som klubben använder sig av. Att klubben har valt att värva inhemsk är förstås positivt men var så säkra på att det inte kommer att stanna där.

Även fast det har varit rätt så tyst om Galatasaray den senaste tiden är jag övertygad om att flera utländska spelare kommer att presenteras innan nästa säsong börjar. Vi är ju trots allt rätt så tidiga in på ”Silly Season”, säsongen tog ju slut för knappt två veckor sedan.

Galatasaray har idag kontrakt med sex utländska spelare: Leo Franco, Lucas Neill, Abdul Kader Keita, Harry Kewell och Elano. Vi kan nog räkna med att både Jo och Giovani dos Santos har gjort sitt i klubben. Dessutom sitter Kewell på ett utgående kontrakt. Lägg därtill att klubben vill bli av med Franco.

Det här skulle betyda att nästan fyra utländska spelare blir kvar. Och det i sin tur skulle innebära: Plats för utländska värvningar!

Och så tror jag också fallet kommer att bli. Med dagens fotboll och den hårda utländska kvoten så tror jag att klubben kommer att utnyttja den. Även om nu Kewell skulle stanna så finns det fortfarande tre platser att fylla. Vilka dessa blir återstår att se.

Silly Season” i Turkiet brukar oftast vara riktigt het men frågan är om den här sommaren kommer att bli hetast av de alla?