Vem är Aykut Kocaman?

Klarar du av pressen?

För de turkiska fansen är Aykut Kocaman ett välkänt namn medan han kanske inte är så känd utanför landets gränser. Vem är då denne Kocaman som nu har tagit över Turkiets tuffaste jobb?

Innan säsongen 2009/2010 startade så lovade presidenten Aziz Yildirim att det skulle bli tre raka titlar under Christoph Daums andra sejour i klubben men de lovorden sprack redan efter första säsongen och syndabocken blev som vanligt en tränare, i det här fallet Daum som fick lämna jobbet.

Istället blir det den 45-årige klubblegenden Aykut Kocaman som tar över. Aykut som inledde sin karriär i mitten av 80-talet i Sakaryaspor där han växte fram som en målkung köptes över till Fenerbahce i slutet av 80-talet.

I Fenerbahce stannade han kvar i åtta säsonger innan han fortsatte till Istanbulspor där han avslutade spelarkarriären 2000.

På sin meritlista har han bland annat två ligasegrar med Fenerbahce samt ett cupguld med Sakaryaspor. Dessutom vann han skytteligan tre gånger och är än idag en av ligans bästa målgörare genom tiderna. Aykut är en sann Fenerbahce-legend och är den spelare som har gjort flest ligamål för klubben.

Som tränare har han arbetat med Istanbulspor, Manisaspor, Konyaspor och Ankaraspor.