VM 2010: Slovakien är redo!

Slovakien är det landslag i VM med flest spelare från den turkiska ligan.

Robert Vittek (utlånad till Ankaragücü det senaste halvåret), Miroslav Stoch (Fenerbahce), Marek Sapara (Ankaragücü) och Filip Holosko (Besiktas) finns alla med i förbundskaptenen Wladimir Weiss trupp.

Idag kommer du att ha många turkiska ögon på dig!
Idag kommer du att ha många turkiska ögon på dig!

Wladimir Weiss som även har sin son i laget säger så här inför matchen:

“We will try to win playing attacking football, but I also expect the same (approach) from our opponents. Although it will be tough match, I think we have a better team. Any failure by us will complicate the situation and would mean we would have to try something different in our other two games,”

***

Jag höjer ett varnings finger för det här slovakiska landslaget som förutom de ”turkiska spelarna” även innehåller en av VM’s kanske största stjärnor, Marek Hamsik som under den gångna säsongen gjorde 12 mål i Serie A för Napoli.

Vilket får mig att tänka på en sak. Italien imponerade inte alls mot Paraguay igår och det skulle inte alls förvåna mig om både Paraguay och Slovakien går vidare från gruppen på Italiens bekostnad. Och vad hade då hänt med Marek Hamsik, om denne hade spelat ut Italiens ur VM i den sista gruppspelsmatchen?

Blirt det en ny ”Ahn version 2.0”? Ni kommer väl ihåg koreanen som fick sparken från Perugia sedan han spelat ut Italien ur VM 2002.