VM-kollen: Diego Lugano och Uruguay imponerar!

Lagkaptenen Diego Lugano såg återigen till att Uruguay höll nollan när laget besegrade Sydafrika med klara 3-0 där Diego Forlan gjorde två av målen och nu är landet mycket nära att ta sig till slutspel. Det vore väldigt kul att se hur Lugano och Co! hade klarat sig mot bättre lagen längre in i turneringen. De har ju redan nollat Ribery, Anelka, Henry och resten av det franska landslaget.

Både Gökhan Inler och Eren Derdiyok hade stor del i Schweiz seger över Spanien med 1-0. Derdiyok som var med och kämpade om bollen när Gelson Fernandes satte målet hade även själv en jättechans att göra mål men bollen tog i stolpen. På mittfältet slet och kämpade Gökhan Inler som för övrigt fick äran att bära kaptenbindeln. Dessutom fick veteranen Hakan Yakin hoppa in ett par minuter före slutet.

I Brasiliens segermatch mot Nordkorea blev Galatasarayspelaren Elano målskytt sedan han blivit fin framspelad av Robinho. Se målet här nedan:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7d30DC1nzHM]

I samma grupp fick Abdulkader Keita chansen i drygt tio minuter när hans Elfenbenskusten spelade 0-0 mot Portugal.

Robert Vittek som förväntas flytta permanent till Turkiet och Ankaragücü efter VM gjorde Slovakiens allra första VM mål någonsin när laget tappade ledningen på tilläggstid mot Nya Zeeland. Även Filip Holosko (Besiktas) och Fenerbahces nyförvärv Miroslav Stoch fick spela  i den matchen men utan att uträtta så mycket.