VM: Segt spel idag

VM tuffar på och idag var det 3 matcher som spelades, den första för dagen var Holland mot Danmark, en match som på förhand pekade på att Holland skulle ta en lätt seger. Men speciellt lätt blev den inte och det fina spelet som man kunde förvänta sig från Holland var som bortblåst. Holland vann matchen med 2-0 efter först ett självmål av Poulsen och sedan ett mål av Dirk Kuyt. Noterbart från matchen var att gamla Galatasaray bekantingen Frank De Boer satt på bänken som assisterande tränare för Holland.

Dagens andra match spelades mellan Japan och Kamerun. Ett Kamerun som varit en besvikelse senaste tiden med dåligt resultat i Afrikanska Cupen tidigare i vår hade i truppen förutom superstjärnan Eto några Turkbekantingar i form av Geremi och Suleymanou, dessutom återfanns Rigobert Song som tidigare spelat i Galatasaray och den gångna säsongen i Trabzonspor på bänken. Japan vann en riktigt tråkig match med 1-0 efter mål av Honda.

Sista matchen spelades mellan Paraguay och Italien, en match som lämnade många frågetecken kring Italien. Dels vart spelet hade tagit vägen och dessutom varför Buffon byttes ut i halvtid? På bänken i matchen som slutade 1-1 återfanns gamla GS målvakten Morgan De Sanctis.