VM’s hetaste anfallare just nu

heter Robert Vittek och spelar till vardags för Ankaragücü i den turkiska ligan. Det stora samtalsämnet just nu inte bara i VM utan i fotbollsvärlden är anfallaren från Slovakien som tidigare under dagen skickade ut Slovakien ur VM. Med sina två mål (tre totalt) såg han till att de regerande mästarna inte kom längre än till gruppspelet.

Robert Vittek som har varit utlånad från Lille under andra halvan av säsongen drogs länge med en skada och spelade bara 12 matcher under våren. Trots det hittade han målet 5 gånger.

Vittek har enligt Ankaragücü kommit överens om en fortsättning i klubben och att ett tvåårskontrakt kommer att skrivas på så fort VM är över för hans del. Dessutom har klubben kommit överens med Lille om en summa på ungefär 2 miljoner kronor.

Jag antar att den här överenskommelsen inte kan brytas och att han spelar för Ankaragücü när säsongen drar igång. Men det vore inte konstigt om han nu lockar till sig intresse från andra ligor och klubbar efter succén i Sydafrika.

***

Dessutom fick Fenerbahces nyförvärv Miroslav Stoch chansen från start efter två tidigare inhopp i gruppspelet. Stoch kom aldrig riktigt in i matchen men höll sig framme så fort det handlade om frisparkar på offensiv planhalva eftersom det är han själv som tar hand om dessa. Nu fick Slovakien ändå koncentrera sig mest på defensiva spelet och det är väl inte Stochs starkaste sida.

Filip Holosko från Besiktas och Marek Sapara från Ankaragücü satt kvar på bänken under hela matchen.