Åretströjor: Fenerbahce

Årets matchtröjor har nu presenterats av dom tre stora lagen och vi på Turkiskfotboll tänker självklart gå igenom dessa tröjor, först ut är Fenerbahce.

Hemmatröjan:

Fener har i år den klassiska randiga gul / blåa tröjan och man har gjort några förändringar i denna variant av tröjan. Man har istället för helblå arm valt att placera gul färg längst ut på armarna och det är väl detta som faktiskt sänker tröjans betyg. Hade man låtit tröjan behålla sina blåa armar hade det blivit mycket snyggare, men nu har man valt att placera en gulfläck på tröjan och det blev ingen hit.

Tröjan får 4 av 5 Kanariefåglar.

Bortatröjan:

Bortatröjan är i år vit och den är stilren. Blåa Adidas ränder på armar och axlar blev riktigt bra och om man tittar ordentligt på bröstet ser man Fenerbahces logotype, vilket har blivit riktigt snyggt när man kollar på tröjan på nära håll, dock är det inget vi märker när man tittar på streams. En borta tröja ska inte vara något speciellt och för många lag gäller det bara att inte göra bort sig när man designar tröjorna, det har Fener lyckats med och man har fått till en riktigt nice tröja som supportrarna bör uppskatta.

Tröjan får 3,5 av 5 kanariefåglar.

Tredjetröjan:

Tredje tröjan har dom senaste åren blivit något av en experimenttröja för dom stora fotbollslagen. Barcelona har spelat med Rosa och Gult och vi har sett Everton spela med rosa också. Rosa har inte Fener på sin tredjetröja, utan man väljer att använda en blå färg. Ränderna är vita på armar och axlar och på magen har man en sol och där av har man döpt tröjan till ”Günes”.

Har inte sett denna tröja live, men när man ser den på tv just nu så ser den lite så där ut, blev inte en superduper hit som turkosa tröjan, men den funkar. Hade dock personligen gillat en annan färg på ränderna istället för vit, kanske borde man valt gult eller guld?

3 av 5 kanariefåglar får den nya tröjan.